Radiator typen uitgelegd: Ontdek de perfecte radiator voor jouw huis

12 min leestijd
1655x gelezen
Radiator typen uitgelegd: Ontdek de perfecte radiator voor jouw huis
Aankoopadvies

Radiatoren zijn een belangrijk onderdeel van elk verwarmingssysteem. Ze zorgen ervoor dat je huis comfortabel en warm is. Maar hoe kies je nu het meest geschikte type radiator voor jouw behoeften? In deze blog gaan we dieper in op de verschillende typen radiatoren en helpen we je bij het maken van de juiste keuze voor jouw huis. 

Radiatoren typen uitgelegd

Een radiator bestaat uit een model en een type. Het model dat je nodig hebt, hangt af van jouw voorkeur. Je hebt verschillende modellen, zoals verticale radiatoren en horizontale radiatoren. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende soorten radiatoren. 

Het type radiator wordt duidelijk gemaakt door twee cijfers, zoals 11, 21, 22, en 33. Het eerste cijfer geeft aan uit hoeveel platen een radiator bestaat. Het tweede cijfer geeft aan hoeveel lamellen er tussen de platen zitten. Hoe hoger het cijfer van het typenummer, hoe dikker de radiator. 

Een overzicht van radiator typen

  • Type 11: één plaat met één rij lamellen
  • Type 20: twee platen en geen lamellen
  • Type 21: twee platen met één rij lamellen
  • Type 22: twee platen met twee rijen lamellen
  • Type 33: drie platen met drie rijen lamellen

Welk type radiator biedt de meeste warmte?

Meer rijen, platen en lammellen betekenen een dikkere radiator. Hoe dikker de radiator is, hoe meer warmte er kan worden afgegeven. Een type 33-radiator geeft dus meer warmte af dan een type 21-radiator. Voor het gewenste vermogen is het type en de grootte van een radiator belangrijk.

Een type 11-radiator is vrij dun, waardoor er veel ruimte kan worden bespaard in kleine ruimtes. In grotere ruimtes, zoals de woonkamer, is er meer vermogen nodig: hiervoor zijn de types 21 en 22 populair. 

Type radiator bepalen: Ontdek de juiste radiator voor jou

Heb je geen idee hoeveel vermogen je nodig hebt om jouw ruimte te verwarmen? Met onze handige rekenhulp kun je eenvoudig de juiste radiator vinden. De rekenhulp houdt rekening met de ruimte, gewenste temperatuur en isolatie om de optimale capaciteit voor jou te berekenen. Je vindt de rekenhulp hier

Kies de perfecte radiator en geniet van een comfortabele leefomgeving, zelfs in de koude wintermaanden! Vind je het lastig om de juiste radiator te vinden? Neem contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden over meer blogs en producten van Cvtotaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Producten die aansluiten

thermrad super 8 compact
38,-
Thermrad Super 8 Compact - H300 L500 Type 22
68,-
Thermrad Super 8 Compact - H300 L1800 Type 33
310,-
Henrad Alto Plan - H1600 L500 Type 22
830,-
Henrad Alto Plan - H2000 L300 Type 11
473,-

Subtotaal van uw bestelling

Bekijk winkelwagen