Radiator berekenen

12 min leestijd
3194x gelezen
Radiator berekenen
Doe het zelf Service

Onlangs heb je een nieuwe keuken gekregen, je badkamer verbouwd, je oudste kind is het huis uit en je maakt van de kinderkamer een werkkamer of je garage is recent omgebouwd tot hobby ruimte. Zomaar een greep uit een aantal mogelijkheden waardoor je nieuwe radiatoren benodigd bent. Immers, een koude ruimte wil je niet nu je net een mooie nieuwe ruimte hebt gecreëerd.

Welke maat radiator ben ik benodigd

Het bepalen van de juiste radiator is niet een dagelijkse bezigheid, dus waar moet je nu op letten wanneer je een nieuwe radiator besteld? Belangrijk is dat je kijkt naar de volgende essentiële punten:

  • Hoeveel vermogen ben je benodigd;
  • Wat is mogelijk qua maatvoering;

Vermogen radiator berekenen

Je nieuwe vertrek is schitterend, maar nog niet behaaglijk. Het eerste wat je dus wilt weten is hoeveel vermogen je voor die betreffende ruimte benodigd bent. Op de pagina vermogen radiator berekenen kan je heel eenvoudig de afmetingen van de ruimte opgeven om te achterhalen hoeveel vermogen je benodigd bent. Met die uitkomst heb je een mooie startpositie.

Mogelijke maatvoering

Je nieuw vertrek is af, in dit voorbeeld gaan we uit van een werkkamer. Je hebt bepaald waar je bureau kom te staan, waar de boekenkast komt, er komt een groot schilderij, nog een zithoekje en tot slot wil je nog een (koffie)tafeltje met een groene plant erop. Nu die indeling wat bepaald is, kan je bepalen waar er dan nog ruimte is voor een of meerdere radiatoren. Je weet nu doordat je zojuist berekend hebt hoeveel vermogen je benodigd bent of dit te realiseren is met een radiator of dat je meerdere radiatoren benodigd bent.

Evenredig warmte verdelen

Wanneer je de mogelijkheid hebt, is het daarna ook goed om te kijken wat optisch het mooiste uitkomt in de ruimte. Misschien kies je voor een bureau onder je raam en staat een verticale radiator fraaier naast het raam of wil je juist een horizontale radiator in de buurt van het zitje bij de koffietafel. Het is, naast dat je het optisch een fraai aangezicht vindt, ook belangrijk dat de warmte evenredig verdeelt wordt. In een eerder blog hebben we het belang van deze verdeling uitgelegd. Meer hierover lees je hier.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte gehouden worden over blogs, producten en nieuws van Cvtotaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Producten die aansluiten

cvbuis 15mm lengte 3mtr
8,-
dubbele beugels 15mm +	transparante inlage kunststof
3,-
Muurplaat messing 15x1/2bi
7,-
pvc beugel 32mm
1,-
Danfoss AVDO 22 knel drukverschilregelaar recht
104,-

Subtotaal van uw bestelling

Bekijk winkelwagen