Cv-ketels voor stortdouche en regendouche

28 min leestijd
34731x gelezen
Cv-ketels voor stortdouche en regendouche
Aankoopadvies

Regendouches en stortdouches zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. We krijgen dan ook steeds vaker de vraag: ‘Welke cv-ketel is geschikt voor mijn regendouche of stortdouche’. Na het lezen van deze blog weet je precies welke cv-ketel geschikt is voor deze steeds vaker gebruikte douchekop.

Verschil normale douchekop en regendouche/stortdouche

Belangrijkste verschil tussen een traditionele en ‘normale douchekop’ en een regen- of stortdouche is het fors hogere waterverbruik. Zo laten traditionele normale douchekoppen ongeveer 10 liter per minuut door. Terwijl een regendouche tot wel 20 liter per minuut door kan laten.  

Doordat het waterverbruik hoger is, is het hebben van een stortdouche / regendouche van invloed op het selectieproces van een nieuwe cv-ketel. Zo kan het noodzakelijk zijn om een cv-ketel aan te schaffen met meer vermogen, zodat de waterstraal een goede druk heeft en het warmwatercomfort optimaal is.

CW klasse regendouche: kies voor CW5 of hoger

Welke CW klasse geschikt is voor je regendouche is afhankelijk van jouw behoeften. Een gemiddelde regendouche verbruikt tot wel 20 liter water per minuut.

Voor een optimaal comfort raden wij aan dat met een regendouche minimaal een CW5 cv-ketel nodig is. Bijkomend voordeel is dat je op meerdere plaatsen tegelijkertijd warm water kunt gebruiken, bijvoorbeeld in de douche en de keuken.

Wil je warm water in twee badkamers tegelijk gebruiken? Dan adviseren wij je om een CW6 cv-ketel aan te schaffen. Met een CW6 ketel ben je altijd verzekerd van heerlijk warm water als er in het huis op twee verschillende plaatsen tegelijkertijd gedoucht wordt.

Welke specifieke cv-ketels zijn geschikt voor een regendouche?

Bij Cvtotaal bent aan het juiste adres voor cv-ketels die geschikt zijn voor regendouches. We bieden diverse cv-ketels in de klasses CW5 en CW6 aan. Ook hebben we een handige cv-ketelkiezer waarbij je doormiddel van het beantwoorden van een aantal vragen een keteladvies krijgt dat past bij jouw behoeften.

Gebruik de ketelkiezer of scroll naar beneden om de door ons geadviseerde cv-ketels per CW waarde te vinden.

Ga naar onze ketelkiezer >>


CW5 ketel voor regendouche/stortdouche

54 reviews
1.035,- 1.020,-

 

 

 

 

 

 

Intergas Kombi Kompakt HRE 36/30 CW5

De Intergas HRE 36/30 CW5 is volgens onze specialisten de beste CW5 cv-ketel in combinatie met een regendouche/stortdouche. Doorslaggevend is de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De HRE 36/30 is een zeer degelijke cv-ketel. Daarnaast is de HRE 36/30 één van de meest verkochte cv-ketels van Nederland. Door de CW5 waarde heeft de ketel een hoog vermogen en een groot warmwatercomfort.

Bestel de Intergas HRE 36/30 CW5 nu online op Cvtotaal.nl >>


CW6 ketel voor regendouche/stortdouche

 

 

 

 

 

 

Remeha Calenta Ace 40L CW6

De Remeha Calenta 40L CW6 is volgens onze specialisten de beste CW6 cv-ketel in combinatie met een regendouche / stortdouche. Een ketel die met gemak een zeer royale woning verwarmt, maar ook een overvloed aan warm water produceert: maar liefst 23,3 liter per minuut op badtemperatuur van 40°C. De Remeha Calenta 40L CW6 is volgens ons dan ook een uitstekende keuze als je meerdere badkamers in één woning heeft.

Bestel de Remeha Calenta 40L CW6 nu online op Cvtotaal.nl >>

Koop je geschikte cv-ketel bij Cvtotaal

Binnen ons assortiment vind je meerdere geschikte cv-ketels voor een regen/stortdouche. Allemaal van A-merken en tegen een zeer scherpe prijs. Mocht je toch nog vragen hebben of meer informatie willen? Dan staat onze klantenservice voor je klaar om je te helpen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden over blogs, producten en nieuws van Cvtotaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Producten die aansluiten

Beste keus Cvtotaal
Intergas Kombi Kompakt HRE 36/30 CW5
1.035,- 1.020,-
€250,- montagekorting!
Remeha Calenta Ace 40L CW6 + eTwist thermostaat
2.200,-

Subtotaal van uw bestelling

Bekijk winkelwagen