De best geteste warmtepomp volgens de Consumentenbond

39 min leestijd
40190x gelezen
De best geteste warmtepomp volgens de Consumentenbond
Verduurzamen Aankoopadvies

Je bent op zoek naar een hybride warmtepomp, en wilt natuurlijk gaan voor de beste prestaties. De aanschaf van een warmtepomp is namelijk een aardige kostenpost en je hoopt op een zo snel mogelijke terugverdientijd. Het vinden van een warmtepomp die aansluit op jouw woonsituatie kan overweldigend zijn. Daarom heeft de consumentenbond de beste warmtepompen voor je op een rijtje gezet.

De beoordeling voor de beste warmtepompen is gemaakt op basis van de volgende punten:

  • Geluidsproductie van de hybride warmtepomp
  • Grootste besparing van de hybride warmtepomp
  • Snelste terugverdientijd van de hybride warmtepomp
  • Aanschafprijs van de hybride warmtepomp
  • Split- of monoblock uitvoering van de hybride warmtepomp

De best geteste hybride warmtepompen volgens de consumentenbond zijn:

 

 

 

 

 

 

Best geteste hybride warmtepomp Consumentenbond: Remeha Elga Ace

De Remeha Elga Ace 4kW is de opvolger van de Techneco Elga, de eerste hybride warmtepomp ooit gemaakt. Deze hybride warmtepomp is vergelijkbaar met de Atlantic Aurea qua vermogen en is naast elke cv-ketel te plaatsen. De Remeha Elga Ace werkt met koelleidingen, hier is dus een F-gas gecertificeerde monteur voor nodig. Het voordeel van koelleidingen is dat je grotere afstanden kunt overbruggen en minder energieverlies over de leidingen hebt.

In de Remeha Elga Ace wordt een moderner en minder belastend koudemiddel gebruikt. De geluidsproductie van de Elga Ace ligt rond de 57 dB(A) op volvermogen en het is mogelijk om gebruik te maken van een nachtmodus. De nachtmodus zorgt ervoor dat het geluid ’s nachts nog eens met 5 dB(A) verlaagd wordt. De geschatte terugverdientijd ligt volgens de consumentenbond tussen de twee tot drie jaar.

Heb je een iets ruimere woning? Dan is de Remeha Elga Ace ook nog als 6kW uitvoering beschikbaar

Meer weten over alle Remeha Elga Ace modellen? Lees hier verder >>


 

 

 

 

 

 

Best geteste hybride warmtepomp monoblock Consumentenbond: Atlantic Aurea Hybride 5kW

De Atlantic Aurea is zoals de naam al zegt een hybride monoblock warmtepomp. Bij een monoblock wartmepomp is geen F-gas monteur nodig voor de installatie. Van alle hybride warmtepompen heeft de Atlantic de meest compacte binnenunit. Je bent met de aurea atlantic aan één soort thermostaat gebonden (Anna thermostaat), maar deze is gelukkig voorzien van alle snufjes en functies (WiFi, klokprogramma's en schema's, modulerend verwarmen)

De geschatte terugverdientijd volgens de consumentenbond ligt eveneens tussen de twee tot drie jaar. Het geluid op volvermogen ligt met 61 dB(A) iets hoger dan de Elga Ace. deze warmtepomp kan dus minder dicht op de erfgrens geplaatst worden.

Meer weten over de Atlantic Aurea? Lees hier verder >>


Beste getest volgens Cvtotaal

Naast de beste geteste warmtepompen volgens de consumentenbond vullen we deze lijst graag nog aan met de beste keus volgens Cvtotaal. De best geteste warmtepompen van Cvtotaal zijn geselecteerd op basis van prijs-kwaliteit, gebruikerservaring, feedback van onze monteurs en storingsgevoeligheid.

Bekijk hieronder de beste geteste warmtepompen van cvtotaal:


 

 

 

 

 

 

Best geteste hybride warmtepomp Cvtotaal: Remeha Elga Ace Combipakket

Volgens Cvtotaal is de best geteste split warmtepomp de Remeha Elga Ace. De Remeha Elga Ace is in bijna elke situatie toe te passen. Zoals hierboven al te lezen was, bouwt de Remeha Elga verder op het succes van zijn voorloper: de Techneco Elga. Dit zorgt ervoor dat er nagenoeg geen kinderziektes en opstartproblemen meer in de warmtepomp zitten. Doordat de Remeha Elga Ace beschikbaar is in een 4kW en 6kW uitvoering, is er altijd een model te vinden die geschikt is voor jouw situatie.

Om je volledig te ontzorgen bieden we zelfs combipakketten aan inclusief nieuwe Remeha Avanta Ace cv-ketel. Hiermee ben je verzekerd van een goed op elkaar afgestelde en volledig nieuwe verwarmingsinstallatie. De Remeha Avanta Ace is voorbereid op bijmenging van waterstof, hiermee ben je nog beter voorbereid op de toekomst. Toch liever je eigen cv-ketel kiezen? Dan is dat natuurlijk ook gewoon mogelijk. De Remeha Elga kan samenwerken met elk merk cv-ketel.

Kies het Remeha Elga pakket via Cvtotaal.nl >>


 

 

 

 

 

 

Best geteste monoblock warmtepomp Cvtotaal: Daikin Altherma 4kW

De Daikin Altherma kan net zoals de Remeha Elga Ace naast elke cv-ketel geplaatst worden. Het grote voordeel van monoblock warmtepompen is dat het binnendeel een stuk kleiner is dan bij een hybride split-warmtepomp. Dankzij de lage aanschafprijs in combinatie met de huidige subsidie, heeft de Daikin Altherma een van de snelste terugverdientijden.

Doordat het buitendeel in vergelijking met andere monoblock warmtepompen erg licht is (45 kg), kan deze warmtepomp op vrijwel elke wand geplaatst worden. Dit is handig in situaties waar plaatsing op een plat dak of op de grond niet mogelijk is. Doordat een monoblock geen gebruik maakt van koelleidingen maar cv-leidingen is er geen f-gas monteur nodig en kun je in theorie de hele installatie zelf uitvoeren.

Kies de Daikin Altherma via Cvtotaal.nl >>


Kom je er toch niet uit?

We bieden een handige Hybride Warmtepomp Keuzehulp aan waarmee je in een paar vragen een vrijblijvend en passend advies krijgt. Mocht je toch nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen via chat, whatsapp of mail. We staan graag voor je klaar!

Naar de contact pagina >>

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden over blogs, producten en nieuws van Cvtotaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Producten die aansluiten

€ 724,- korting
Atlantic Aurea hybride warmtepomp 5kW
3.499,- 2.775,-
€2.400,- subsidie
Daikin Altherma hybride warmtepomp Monoblock 4kW
3.291,-
Combipakket
Daikin Intergas Altherma
5.322,-
Remeha Elga Ace 4kw hybride warmtepomp
2.950,-
Remeha Elga Ace 6kw hybride warmtepomp
3.750,-

Subtotaal van uw bestelling

Bekijk winkelwagen