Hoe monteer je een keukenboiler?

11 min leestijd
860x gelezen
Hoe monteer je een keukenboiler?
Doe het zelf

Voor huizen met een lange afstand tussen de cv-ketel of boiler en de keuken is een keukenboiler een handige oplossing. Het zorgt er namelijk voor dat warm water direct beschikbaar is in de keuken. Daardoor hoef je niet lang te wachten tot het warme water de keuken bereikt. Dit bespaart water en maakt je leven makkelijker. Het installeren van een keukenboiler is eenvoudig en iets wat je makkelijk zelf kan doen met de handleiding van de keukenboiler en het volgen van onderstaande 6 stappen.

Zes eenvoudige stappen

Stap 1: Bepaal waar je de keukenboiler wil plaatsen. Dit kun je het beste doen op een plek wat makkelijk toegankelijk is en waar de boiler makkelijk aangesloten kan worden op de elektriciteits- en waterleidingen

Stap 2: Schakel de watertoevoer uit door de hoofdkraan dicht te draaien. Zet de kraan in de keuken juist open zodat de waterleiding volledig leeg raakt.

Stap 3: Monteer de boiler: Plaats de boiler en bevestig die op de juiste manier. Als je een close up boiler hebt kun je deze op de beugels monteren, heb je een close in dan kun je deze in het kastje plaatsen en bij een slide in boiler kun je deze achter de plint schuiven. Controleer altijd goed of de boiler waterpas staat.

Stap 4: Koppel de waterleidingen met de boiler: Verbind de warmwater- en koudwaterleidingen met elkaar (de blauwe markering is voor koud en de rode is voor warmwater). Controleer of de leidingen goed vastzitten.

Stap 5: Schakel de watertoevoer weer in: Draai de hoofdkraan weer open en controleer of de boiler werkt. Laat het water enkele minuten lopen zodat luchtbellen uit het systeem kunnen ontsnappen.

Stap 6: Sluit de boiler aan op het elektriciteitsnet - Doe de stekker in het stopcontact en geef de boiler een tijd om op te warmen.

Conclusie

Een keukenboiler installeren is een klus die je zelf makkelijk kan uitvoeren. Dankzij de keukenboiler kun je direct warm water gebruiken in de keuken zonder dat je hoeft te wachten tot het warme water de keuken bereikt. De boiler is te installeren door de stappen hierboven te volgen. Het is wel belangrijk om dit veilig te doen. Als je twijfelt over je eigen vaardigheden of over de veiligheid van de montage, is het verstandig een professional in te schakelen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar welke keukenboilers Cvtotaal aanbiedt?

Bekijk hier het assortiment

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden over blogs, producten en nieuws van Cvtotaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Producten die aansluiten

Itho Daalderop Close-in keukenboiler 15 liter
279,-
Close in compact 5ltr zonder aansluitset
299,-
Itho Daalderop Close-in keukenboiler 10 ltr
239,-
Inventum Modesto Hotfill Q10 plintboiler 10 liter
368,-
Inventum Q-line 10 liter boiler 2000W
238,-

Subtotaal van uw bestelling

Bekijk winkelwagen