Van plan om je huis te verduurzamen? Vergeet dan niet de ISDE-subsidie.

Wat is ISDE-subsidie?

ISDE-subsidie oftewel ‘investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’ is een tegemoetkoming, van de overheid, die je als woningeigenaar of zakelijke gebruiker kan aanvragen voor de aankoop en plaatsing van een zonneboiler, een (hybride) warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet, mits deze geïnstalleerd is door een deskundige installateur. De ISDE-subsidie zal vanaf 1 januari 2022 fors omhoog gaan. Op deze manier moedigt de overheid aan om over te stappen op duurzame warmtebronnen of isolatiemaatregelen.

Kom ik in aanmerking voor de ISDE-subsidie?

Voordat je overgaat tot de aankoop raden wij je aan om eerst te bekijken of de door jouw geplande maatregelen in aanmerking komen voor de ISDE-subsidie. Deze lijst met maatregelen kun je terugvinden op de website van het RVO. Hoe verloopt het proces daarna?
Nadat je hebt gekeken of de maatregelen die je wilt nemen op de lijst voorkomen dien je over te gaan tot aanschaf. Na aanschaf dient het product geïnstalleerd te worden door een deskundige installateur.
Bewaar na installatie alle papieren en bewijzen die je hebt wat betreft de aanschaf en installatie. Deze dien je te laten zien bij de aanvraag voor de ISDE-subsidie. Denk eraan dat je de subsidie uiterlijk 12 maanden na installatie van de maatregelen aanvraagt.

Stappenplan ISDE-subsidie aanvraag particulieren

Stap 1: Maak een keuze
- Bekijk wat voor apparaat je wilt.

Stap 2: Controleer of je maatregel/apparaat in de lijsten staat
- Controleer of de warmtepomp, zonneboiler, isolatiemateriaal of warmtenet in aanmerking komt voor de ISDE-subsidie.

Stap 3: Koop het apparaat of isolatiemateriaal
- Je kunt overgaan tot de aanschaf van het apparaat of isolatiemateriaal.

Stap 4: Laat je maatregelen/apparaat installeren
- Voordat je in aanmerking komt voor een ISDE-subsidie zal je het product eerst moeten laten plaatsen, dit moet door een deskundige installateur.

Stap 5: Bereidt de aanvraag voor
- Verzamel alle bewijzen die bij de aanschaf en installatie horen. Denk hierbij onder andere aan het betalingsbewijs, bewijs van installatie e.d.

Stap 6: Vraag de ISDE-subsidie aan
- Vraag de subsidie aan. Let erop dat je dit uiterlijk 12 maanden na installatie doet.

Op deze manier kun je tot wel €2500,- besparen. Met de ISDE-subsidie verklein je dus de terugverdientijd van jouw investering en bouw je tegelijk aan een duurzamere toekomst. Hoe vraag ik mijn ISDE-subsidie aan? Hiervoor kun je terecht op www.rvo.nl

Bekijk hier onze warmtepompen.