Van plan om je huis te verduurzamen? Vergeet dan niet de ISDE-subsidie.

12 min leestijd
5093x gelezen
Van plan om je huis te verduurzamen? Vergeet dan niet de ISDE-subsidie.
Nieuws Verduurzamen

ISDE-subsidie oftewel ‘investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’ is een tegemoetkoming, van de overheid, die je als woningeigenaar of zakelijke gebruiker kan aanvragen voor de aankoop en plaatsing van een zonneboiler, een (hybride) warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet, mits deze geïnstalleerd is door een deskundige installateur. De ISDE-subsidie is per 1 januari 2022 gemiddeld 50% gestegen t.o.v. het jaar 2021. Om een voorbeeld te geven; op een populaire 4kW hybride warmtepomp kreeg je in 2021 €1.600,- subsidie, vanaf 1 januari 2022 bedraagt diezelfde subsidie €2.400,-. Op deze manier moedigt de overheid aan om over te stappen op duurzame warmtebronnen of isolatiemaatregelen.

Kom ik in aanmerking voor de ISDE-subsidie?

Voordat je overgaat tot de aankoop raden wij je aan om eerst te bekijken of de door jouw geplande maatregelen in aanmerking komen voor de ISDE-subsidie. Deze lijst met maatregelen kun je terugvinden op de website van het RVO. In de lijst van het RVO zal ook gelijk te zien zijn op welk bedrag je aanspraak maakt. In de lijst zullen 2 verschillende bedragen vermeld staan. Het hogere subsidiebedrag is alleen geldig voor subsidieaanvragen die vanaf 1 januari 2022 zijn ingediend en waarbij het product is geïnstalleerd op of na 1 januari 2022. Hoe verloopt het proces daarna? Nadat je hebt gekeken of de maatregelen die je wilt nemen op de lijst voorkomen dien je over te gaan tot aanschaf. Na aanschaf dient het product geïnstalleerd te worden door een deskundige installateur. Bewaar na installatie alle papieren en bewijzen die je hebt wat betreft de aanschaf en installatie. Deze dien je te laten zien bij de aanvraag voor de ISDE-subsidie. Denk eraan dat je de subsidie uiterlijk 12 maanden na installatie van de maatregelen aanvraagt.

Stappenplan ISDE-subsidie aanvraag particulieren

Stap 1: Maak een keuze
- Bekijk wat voor product je wilt.

Stap 2: Controleer of je maatregel/product in de lijst staat
- Controleer of de (hybride) warmtepomp, zonneboiler, isolatiemateriaal of warmtenet in aanmerking komt voor de ISDE-subsidie.

Stap 3: Koop het product of isolatiemateriaal
- Je kunt overgaan tot de aanschaf van het product of isolatiemateriaal.

Stap 4: Laat je maatregelen/product installeren
- Voordat je in aanmerking komt voor een ISDE-subsidie zal je het product eerst moeten laten plaatsen, dit moet door een deskundige installateur.

Stap 5: Bereid de aanvraag voor
- Verzamel alle bewijzen die bij de aanschaf en installatie horen. Denk hierbij onder andere aan het betalingsbewijs, bewijs van installatie e.d.

Stap 6: Vraag de ISDE-subsidie aan
- Vraag de subsidie aan. Let erop dat je dit uiterlijk 12 maanden na installatie doet.

Op deze manier bespaar je gemiddeld €2500,-. Met de ISDE-subsidie verklein je dus de terugverdientijd van jouw investering en bouw je tegelijk aan een duurzamere toekomst. Hoe vraag ik mijn ISDE-subsidie aan? Hiervoor kun je terecht op www.rvo.nl

Bekijk hier onze warmtepompen.

Nooit meer iets missen?

Wil je op de hoogte gehouden worden over blogs en nieuws van Cvtotaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Subtotaal van uw bestelling

Bekijk winkelwagen