Warmte optimaal verdelen

10 min leestijd
6559x gelezen
Warmte optimaal verdelen
Service

Je kent het wel, het is winter en je bent vroeg van bed af. Beneden is het nog niet warm, de ketel is pas begonnen met opwarmen. Je bent druk bezig in de keuken, maar als je vervolgens rustig aan de ontbijttafel in de woonkamer je ontbijt wilt nuttigen, is het op z’n zachtst gezegd onaangenaam: het is fris! In de keuken daarentegen was het juist wel warm en dat kwam niet alleen omdat je daar in beweging was: een intensieve (het is immers vroeg) wandeling van de koelkast naar het aanrecht en terug. Dit is een klassiek voorbeeld van een ruimte welke niet evenredig de warmteopbrengst verdeeld.

Evenredig verdelen

Dit klinkt logisch, maar kijk eens naar je eigen situatie. Heb je regelmatig het gevoel dat het in die ene hoek van de woonkamer killer voelt, dan aan de andere kant? Of is het niet zo dat je partner het aan de eettafel frisjes vindt, terwijl jij bijna je trui wilt uittrekken wanneer je in je stoel de krant leest? We herkennen allemaal de situatie waarin een ruimte niet goed evenredig opgewarmd wordt. Maar hoe los je dit dan op of nog beter: hoe voorkom je deze onaangename én kostbare situaties?

Vermogen bepalen

Onderstaand een overzicht hoe je nu bepaald hoeveel vermogen je überhaupt benodigd bent en hoe je daarop in kunt spelen. Daarin noem ik ook de pagina waar je kunt bekijken op basis van de isolatiewaarde van je woning, welke factor je kunt hanteren. Op onze radiator berekenhulp pagina berekenen je gemakkelijk hoeveel watt je nodig hebt.

Nooit meer iets missen?

Wil je op de hoogte gehouden worden over blogs, producten en nieuws van Cvtotaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Producten die aansluiten

cvbuis 15mm lengte 3mtr
8,-
dubbele beugels 15mm +	transparante inlage kunststof
3,-
Muurplaat messing 15x1/2bi
7,-
pvc beugel 32mm
1,-
Danfoss AVDO 22 knel drukverschilregelaar recht
104,-

Subtotaal van uw bestelling

Bekijk winkelwagen