Is mijn cv-ketel geschikt voor Thermostaten met Zoneregeling? | CVtotaal

13 min leestijd
20602x gelezen
Is mijn cv-ketel geschikt voor Thermostaten met Zoneregeling? | CVtotaal
Aankoopadvies

Zoneverwarming of zoneregeling maakt het mogelijk om de temperatuur in verschillende ruimtes afzonderlijk van elkaar in te stellen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de werkkamer verwarmen zonder automatisch de woonkamer, waar de thermostaat hangt, ook warm te stoken.

Dit is niet alleen goed voor je energierekening, maar ook voor het milieu. Let wel op want niet elke cv ketel ondersteunt deze slimme zoneregeling systemen.

Hoe werkt zoneregeling?

Allereerst een korte uitleg over de werking van zoneregeling: in de meeste gevallen werkt zoneregeling door middel van draadloze thermostaten. Deze thermostaten kun je in bepaalde, of alle, ruimtes in je huis plaatsen.

Via deze thermostaten kun je voor de desbetreffende ruimtes een gewenste temperatuur opgeven, de thermostaten meten de temperatuur in deze ruimtes constant.

Wanneer er wordt afgeweken van deze temperatuur geeft de draadloze thermostaat een seintje aan de cv-ketel dat de verwarming in deze specifieke ruimte hoger of lager moet worden gezet, dit gebeurt allemaal automatisch.

Is mijn cv-ketel geschikt voor zoneregeling?

Om deze vraag te beantwoorden gaan we eerst de verschillende Plugwise systemen die CVtotaal aanbiedt even bij langs:

Honeywell evohome

Het zoneregeling systeem van Honeywell is vrijwel geschikt voor elke warmtebron en verwarmingsmogelijkheid; cv-ketels (zowel Aan/Uit als OpenTherm), stadsverwarming, warmtepompen en vloerverwarming.

Elke woning is dus geschikt voor het Honeywell evohome systeem om meer controle te krijgen over je verwarming. Het regelen in zones wordt door middel van radiatorregelaars gerealiseerd.

De Honeywell evohome is te bedienen met het eenvoudige bedieningspaneel, je telefoon en Google Home en Amazon Alexa.

Tado°

Met de producten van Tado° regel je gemakkelijk de temperatuur per ruimte met de slimme radiatorknoppen. De zoneregeling van Tado° ziet er strak uit en beidt tegelijkertijd een complete installatie voor vrijwel elk verwarmingssysteem.

Nefit Bosch EasyControl

Met de Nefit Bosch EasyControl thermostaat is het ook mogelijk om je woning in meerdere zones te verdelen en te verwarmen, dit wel in combinatie met de slimme radiatorkranen van Nefit Bosch. Deze kan uitgebreid worden tot maximaal 19 verschillende vertrekken.

De EasyControl is standaard geschikt voor EMS-toestellen van Nefit en Bosch, dit geldt voor ongeveer elke cv-ketel na 2005. Voor aansluiting op oudere toestellen of toestellen van andere merken dien je de EasyControl Adapter te installeren.

Bedankt voor je tijd!

Ik hoop dat je iets wijzer bent geworden over de zoneregeling producten en de onderlinge samenhang hiervan. In de bovenstaande link kun je kijken of jouw cv-ketel geschikt is om samen te werken het de Plugwise Adam, is dit niet het geval of heb je vragen? Neem dan contact op met onze specialisten om te kijken wat er mogelijk is.

Nooit meer iets missen?

Wil je op de hoogte gehouden worden over blogs en nieuws van Cvtotaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Producten die aansluiten

Evohome opentherm
327,-
Honeywell zoneverwarming set met eindcontact
197,-
Honeywell Home draadloze RF-module OpenTherm
111,-
Honeywell Home evohome slimme thermostaatknop incl. montage adapters
88,-
Honeywell Home evohome zone thermostaat aan/uit
93,-

Subtotaal van uw bestelling

Bekijk winkelwagen