Is mijn cv-ketel geschikt voor Thermostaten met Zoneregeling? | CVtotaal

Is mijn cv-ketel geschikt voor zoneregeling?

Zoneverwarming of zoneregeling maakt het mogelijk om de temperatuur in verschillende ruimtes afzonderlijk van elkaar in te stellen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de werkkamer verwarmen zonder automatisch de woonkamer, waar de thermostaat hangt, ook warm te stoken.

Dit is niet alleen goed voor je energierekening, maar ook voor het milieu. Let wel op want niet elke cv ketel ondersteunt deze slimme zoneregeling systemen.

cvketel geschikt voor zoneregeling

Hoe werkt zoneregeling?

Allereerst een korte uitleg over de werking van zoneregeling: in de meeste gevallen werkt zoneregeling door middel van draadloze thermostaten. Deze thermostaten kun je in bepaalde, of alle, ruimtes in je huis plaatsen.

Via deze thermostaten kun je voor de desbetreffende ruimtes een gewenste temperatuur opgeven, de thermostaten meten de temperatuur in deze ruimtes constant.

Wanneer er wordt afgeweken van deze temperatuur geeft de draadloze thermostaat een seintje aan de cv-ketel dat de verwarming in deze specifieke ruimte hoger of lager moet worden gezet, dit gebeurt allemaal automatisch.

Is mijn cv-ketel geschikt voor zoneregeling?

Om deze vraag te beantwoorden gaan we eerst de verschillende Plugwise systemen die CVtotaal aanbiedt even bij langs:

Plugwise Anna
De Plugwise Anna is een slimme thermostaat die gemakkelijk is te installeren op een bestaand cv-systeem. Met de Plugwise Anna kun je verwarmingsschema’s instellen om je wooncomfort te waarborgen, terwijl je energie bespaard.

Met de bijbehorende Anna app kun je ook vanaf bijvoorbeeld je werk de temperatuur in je woning beheren.

Plugwise Adam
De Plugwise Adam is een handig apparaatje, waarmee je van je huidige OpenTherm-thermostaat een slimme thermostaat maakt. Zo kun je gemakkelijk schema’s maken met betrekking tot je energieverbruik en kun je tevens je thermostaat op afstand bedienen.

Dit alles vergroot je wooncomfort en daarnaast bespaar je energie!

Plugwise Tom
De Plugwise Tom is een revolutionaire slimme radiatorknop. In samenwerking met de Plugwise Adam stelt de Plugwise Tom je instaat om in iedere ruimte op het juiste moment de juiste temperatuur te hebben, terwijl deze de cv-ketel of warmtepomp zo efficiënt mogelijk laat stoken.

Elke ruimte die een radiator bevat met een Plugwise Tom radiatorknop kan worden verwarmd als een aparte zone.

Plugwise Lisa
De Plugwise Lisa is een slimme thermostaat met zonebediening. Deze slimme thermostaat dient net als de Plugwise Tom in elke gewenste ruimte te worden geplaatst om deze apart te kunnen verwarmen.

De Plugwise Lisa meet de kamertemperatuur constant en geeft aan de Plugwise Adam door wanneer deze moet worden aangepast. Lisa wordt aangestuurd door Home Automation Gateways, zoals de Plugwise Adam.

Plugwise Smile P1
Met de Plugwise Smile P1 kun je veilig en snel alle gegevens uit je slimme meter halen. Zo heb je een realtime en historisch inzicht in zowel je gas- als elektriciteitsverbruik.

Deze kun je vervolgens koppelen met de Plugwise Mobile App om je verbruik gegevens in duidelijke grafieken vertoond te krijgen. Deze grafieken kun je bekijken op uur, dag, week, maand of jaarbasis. Zo kun je eenvoudig bijhouden hoeveel energie je hebt verbruikt en/of bespaard.

De Plugwise Smile P1 kan eenvoudig worden aangesloten op de P1-poort van je slimme meter.

Plugwise Plug energiemeter
Met de Plugwise Plug kun je het energieverbruik per apparaat meten. Plug is tevens instaat om elektrische apparaten of verlichting te schakelen en is standaard voorzien van een overbelastingsbeveiliging. Plug is te installeren binnen jouw bestaande ZigBee-netwerk.

Plugwise Floor
De Plugwise Floor is een apparaatje die eenvoudig op een vloerverwarming verdeler in te installeren. Hierdoor maak je je vloerverwarmingssysteem intelligent en kan je ook met vloerverwarming zoneregeling hanteren.

De Plugwise Floor is te koppelen aan de zoneregeling Lisa of kan worden bediend met de Plugwise Home App.

Om de bovenstaande systemen te kunnen toepassen moet de Plugwise Adam geschikt zijn voor jouw cv-ketel. Bekijk hier of jouw cv-ketel geschikt is.

Bedankt voor je tijd!

Ik hoop dat je iets wijzer bent geworden over de zoneregeling producten en de onderlinge samenhang hiervan. In de bovenstaande link kun je kijken of jouw cv-ketel geschikt is om samen te werken het de Plugwise Adam, is dit niet het geval of heb je vragen? Neem dan contact op met onze specialisten om te kijken wat er mogelijk is.