Hoe werkt een warmtepompboiler?

18 min leestijd
874x gelezen
Hoe werkt een warmtepompboiler?
Verduurzamen Aankoopadvies

In deze blog gaan we je uitleggen hoe een warmtepompboiler werkt, wat deze nou eigenlijk is en wat de voor- en nadelen zijn. Ben je geïnteresseerd en wil je een warmtepompboiler kopen? We laten ook weten welke in ons assortiment zitten.

Wat is een warmtepompboiler?

Met een warmtepompboiler zorg je voor water voor je douche of bad dat wordt duurzaam wordt opgewarmd. In veel situaties wordt het warme sanitair water opgewarmd door een cv-ketel. Met een warmtepompboiler krijg je een extra vat met water dat wordt opgewarmd met energie uit de lucht. Zo bespaar je op je gasverbruik en heb je direct warm water bij de hand! Het is dus een groot boilervat dat voor je warm water gaat zorgen. Een warmtepompboiler kun je aansluiten op het bestaande leidingwerk, meestal wordt een warmtepompboiler in de garage, bijkeuken of op zolder geplaatst. Laat je informeren door een erkende installateur waar je de boiler het beste kan plaatsen.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Een warmtepompboiler is energiezuinig en milieuvriendelijk, zo gebruikt een warmtepompboiler tot wel drie keer minder elektriciteit dan een elektrische boiler, en doordat er warmte wordt gebruikt uit de buitenlucht, is je CO2-uitstoot veel lager dan bij een klassieke boiler. Verder is een warmtepompboiler eenvoudig te installeren. Je kunt deze boiler op je bestaande leidingwerk aansluiten en verder heb je alleen een stopcontact nodig. Tot slot is een warmtepompboiler erg handig voor grote gezinnen, met een boiler heb je altijd een ruime hoeveelheid warm water tot je beschikking.

Er kleven ook een aantal nadelen aan een warmtepompboiler. Zo neemt een warmtepompboiler veel plaats in en ligt het rendement in een koude winter lager. Tot slot heeft een warmtepompboiler een hogere aanschafprijs dan een reguliere boiler. Echter heb je bij een warmtepompboiler wel recht op ISDE-subsidie, waardoor je een deel van het aankoopbedrag terug krijgt.

Hoe werkt een warmtepompboiler?

De techniek van een warmtepompboiler is niet nieuw. In de basis wordt de techniek gebruikt die ook wordt toegepast bij hybride warmtepompen en airco's. Een warmtepompboiler maakt gebruik van energie uit de buitenlucht om het water op te warmen. In een warmtepompboiler zit een compressor met koudemiddel. Dit koudemiddel wordt door de energie van buiten en een verhoogde druk gasvormig, het water in de boiler wordt vervolgens opgewarmd door de gasvormige vloeistof. Nadat de warmte is afgegeven aan het water, wordt het koudemiddel weer een vloeistof en kan de cyclus opnieuw beginnen. Met een warmtepompboiler heb je dus duurzaam opgewarmd water!

Een warmtepompboiler kopen bij Cvtotaal

Bij Cvtotaal kun je terecht voor warmtepompboiler van Panasonic en Ferroli. Deze merken hebben boilers in verschillende groottes, van 80 tot 200 liter. En je krijgt dit jaar ook weer subsidie bij de aanschaf van een warmtepompboiler! Deze zogenoemde ISDE-subsidie is een overheidssubsidie en kan wel oplopen tot 725 euro. Aanvragen gaat eenvoudig, dit kun je doen via rvo.nl. Op onze site melden we bij elke warmtepompboiler de meldcode die je nodig hebt bij de aanvraag. Klik hier voor de warmtepompboilers in ons assortiment, of bekijk hieronder de Panasonic warmtepompboiler, een van de meest verkochte boilers!

 

 

 

 

 

 

Kenmerken Panasonic Aquarea warmtepompboiler 150L

  • Energiezuinige werking
  • Elektronische bediening met touchscreen
  • Perfect voor 3 of 4 personen
  • Hangend model
  • Recht op ISDE-subsidie

Ben je er nog niet helemaal uit?

Mocht je nog met vragen zitten of meer informatie willen? Onze klantenservice zit voor je klaar om jou zo goed mogelijk te helpen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden over blogs, producten en nieuws van Cvtotaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Producten die aansluiten

€725,- subsidie
Ferroli Egea 90LT warmtepompboiler
1.500,-
€725,- subsidie
Ferroli Egea 120LT warmtepompboiler
1.840,-
€725,- subsidie
Ferroli Egea 200LT warmtepompboiler
2.550,-
€725,- subsidie
Panasonic 100ltr warmtepomp boiler met 1250 euro subsidie
2.399,-
€500,- subsidie
ATAG Energion Lydos Hybrid warmtepompboiler 100 liter
1.059,-

Subtotaal van uw bestelling

Bekijk winkelwagen