Maakt een monoblock airco geluid?

13 min leestijd
5634x gelezen
Maakt een monoblock airco geluid?
Aankoopadvies Service

Heerlijk zijn ze, die warme zomerdagen. Maar binnenshuis stijgt de temperatuur net zo snel, en dát wil je dan weer niet. Een airco is het perfecte apparaat om je huis lekker koel te houden. Een monoblock airco is een type airco dat maar uit één onderdeel bestaat. Deze heeft alleen een binnen-unit en kan je dus makkelijk zelf installeren. Maar hoe zit het met het geluid? En is een monoblock airco stiller dan een split-unit airco? Je leest het in dit blog.

Het geluid van een airco zonder buitenunit?

Een monoblock airco bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit één onderdeel. Hij heeft enkel een binnen-unit, waardoor je hem direct zelf kunt monteren. Hij vervult de rol van zowel binnen- als buiten-unit en zorgt dat warme lucht in een ruimte wordt omgezet naar koele lucht. Bij een split unit is het meestal de buitenunit die het meeste geluid maakt. Een monoblock airco is eigenlijk een buiten- en binnendeel ineen, als de motor van een monoblock aan het werk is zal hij over het algemeen iets meer geluid produceren dan een split unit airco. Het maximale dB van monoblock in ons assortiment is 60dB, dit is te vergelijken met beperkt geluid zoals een pruttelend koffieapparaat.

Maakt een monoblock airco minder geluid dan een split-unit?

Een split-airco heeft zowel een binnen- als buiten-unit. Dat betekent dat er niet alleen binnenshuis, maar ook buitenshuis een onderdeel geplaatst moet worden voordat verkoeling plaatsvindt. De buiten-unit moet door een gecertificeerde monteur worden geïnstalleerd, zelf installeren is namelijk niet toegestaan. Deze unit drijft via een ventilator, motor en compressor warme lucht af naar buiten, maar maakt daarbij een hoop geluid. Zo kun je last hebben van uitblaas, brom- en zoemgeluiden, welke volgens aangescherpte wetgeving overdag 45dB en 's nachts maar 40dB morgen zijn. Een monoblock airco heeft enkel een binnen-unit, waardoor je geen van deze geluidsvormen zal ervaren.

Monoblock airco voordelen

Een monoblock airco is door het ontbreken van een buiten-unit dus een stuk stiller dan een split-airco. Wel zal het geluid binnenshuis iets meer zijn, maar niet storend! Maar er zijn ook andere voordelen. Zo kun je hem zelf installeren en ben je niet afhankelijk van een monteur; tijdens warme periodes kan de wachttijd namelijk behoorlijk oplopen. Daarnaast kan het voorkomen dat er geen plek is voor een buiten-unit. Een monoblock airco is dan dé oplossing om alsnog een vaste airco in huis te kunnen plaatsen. Nog een voordeel is dat een monoblock airco ook kan verwarmen en dus ook ’s winters kan worden ingezet.

Geluidsarme monoblock airco kopen

Wil je een geluidsarme airco kopen? Dan is een monoblock airco dus een geschikte keuze. Daarmee houd jij je huis lekker koel, ben je niet afhankelijk van een montageplek buitenshuis én kan je hem direct installeren en dus gebruiken. Ligt je voorkeur toch ergens anders? Dan zijn er genoeg andere typen airco's die ook de moeite waard zijn.
Cvtotaal biedt een uitgebreid scala aan airco's zonder buiten-unit van verschillende topmerken. Op werkdagen bestellen vóór 18:00 uur betekent de volgende dag in huis, en je bestelt gemakkelijk online. Heb je vragen? Ook dan staan we voor je klaar. Neem eenvoudig contact met ons op.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden over blogs en nieuws van Cvtotaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Producten die aansluiten

Qlima WDH 229 monoblock airco 2,9kW
1.019,-
Unico monoblock airconditioning - vloermodel
1.032,-
Unico Air 20HP monoblock airco 1,7kW
1.548,-
Unico Air 25HP monoblock airco 2,2kW
1.713,-
Qlima monoblock airco 3,5kW
1.299,-

Subtotaal van uw bestelling

Bekijk winkelwagen