Plafond verwarmingspanelen uitkomst voor kleine badkamers

Plafondverwarming wint meer en meer terrein. Zeker nu het gebruik van gas ontmoedigd wordt en we steeds vaker overstappen op verwarmen door middel van elektrisch aangestuurde panelen.

Deze zogenoemde infraroodverwarming aan het plafond verspreidt de warmte door middel van straling via elektrische verwarmingspanelen. Een heerlijke warmte die zowel kleinere als grotere ruimten kan verwarmen waaronder de badkamer.

Bovendien weegt een dergelijk paneel minder dan u denkt, is dun en gemakkelijk te installeren. Doordat de straling van boven komt, wordt ook de vloer enigszins verwarmd. Dat zorgt voor een comfortabele warmte aan de voeten.

De badkamer heeft de afgelopen jaren een steeds belangrijkere rol gekregen in onze woning. Er wordt veel tijd in doorgebracht. Dat vraagt om een zekere mate van comfort en een behaaglijke temperatuur. Dat laatste is zeker ook met elektrische verwarming te bereiken.

Temperatuur bepaalt voor groot deel het comfort

U kunt uzelf nog zo omringen met alle mogelijke gadgets en luxe, één ding bepaalt voor een groot deel het comfort: de temperatuur. De ruimte moet behaaglijk en comfortabel voelen en dat doet het niet als het slechts 15 graden is.

Het formaat van een radiator in de badkamer is vooral bepalend voor de capaciteit om de gewenste temperatuur te bereiken. In sommige gevallen, bijvoorbeeld in een oudere woning of in een tweede badkamer in huis, is aansluiting op de centrale verwarming niet mogelijk. Of is bijverwarming fijn om juist de ruimte op een gewenste temperatuur te krijgen.

Optimaal gebruik maken van radiator om ruimte te verwarmen

Een gewone radiator, gasgestookt via de cv-installatie, zal meer en meer tot het verleden gaan behoren. We stappen immers over op elektra. Een elektrische radiator in de badkamer, ofwel als hoofverwarming of als bijverwarming bewijst hier zijn dienst.

Dit kan een paneelradiator zijn. Wie echter een elektrische handdoekradiator kopen wil, ook wel designradiator genoemd, weet zich dagelijks verzekerd van een droge en heerlijk warme handdoek.

Om hetzelfde vermogen te bewerkstelligen als een paneelradiator is een wat groter exemplaar nodig, maar dat betekent tegelijkertijd dat er meerdere handdoeken of een hemd of de sokken aan kunnen worden gehangen. Alles wordt heerlijk verwarmd.

Elektrisch verwarmen: zinvol en zuinig

In deze gevallen is het eenvoudiger om in de badkamer een op zichzelf staand verwarmingselement te hebben. Elektrische verwarming door middel van een elektrische radiator is in dan de oplossing.

Zo’n radiator is eenvoudig te installeren, werkt snel en de elementen zijn er in alle mogelijke modellen. Het geeft dezelfde aangename warmte af als een radiator die op de hoofdverwarming is aangesloten.

Juist omdat het gaat om deze ene ruimte, die bovendien niet ieder moment van de dag volledig verwarmd hoeft te worden, is een elektrische badkamerradiator zinvol en daarmee ook nog zuinig in gebruik.