Plafond verwarmingspanelen uitkomst voor kleine badkamers

12 min leestijd
5149x gelezen
Plafond verwarmingspanelen uitkomst voor kleine badkamers
Aankoopadvies

Plafondverwarming wint meer en meer terrein. Zeker nu het gebruik van gas ontmoedigd wordt en we steeds vaker overstappen op verwarmen door middel van elektrisch aangestuurde panelen. Deze zogenoemde infraroodverwarming aan het plafond verspreidt de warmte door middel van straling via elektrische verwarmingspanelen. Een heerlijke warmte die zowel kleinere als grotere ruimten kan verwarmen waaronder de badkamer.

Temperatuur bepaalt voor groot deel het comfort

Je kunt jezelf nog zo omringen met alle mogelijke gadgets en luxe, één ding bepaalt voor een groot deel het comfort: de temperatuur. De ruimte moet behaaglijk en comfortabel voelen en dat doet het niet als het slechts 15 graden is.

Het formaat van een radiator in de badkamer is vooral bepalend voor de capaciteit om de gewenste temperatuur te bereiken. In sommige gevallen, bijvoorbeeld in een oudere woning of in een tweede badkamer in huis, is aansluiting op de centrale verwarming niet mogelijk. Of is bijverwarming fijn om juist de ruimte op een gewenste temperatuur te krijgen.

Optimaal gebruik maken van radiator om ruimte te verwarmen

Een gewone radiator, gasgestookt via de cv-installatie, zal meer en meer tot het verleden gaan behoren. We stappen immers over op elektra. Een elektrische radiator in de badkamer, ofwel als hoofdverwarming of als bijverwarming bewijst hier zijn dienst. Dit kan een paneelradiator zijn. Wie echter een elektrische paneelradiator wilt kopen, ook wel designradiator genoemd, weet zich dagelijks verzekerd van een droge en heerlijk warme handdoek.

Om hetzelfde vermogen te bewerkstelligen als een paneelradiator is een wat groter exemplaar nodig, maar dat betekent tegelijkertijd dat er meerdere handdoeken of een hemd of de sokken aan kunnen worden gehangen. Alles wordt heerlijk verwarmd.

Elektrisch verwarmen: zinvol en zuinig

In deze gevallen is het eenvoudiger om in de badkamer een op zichzelf staand verwarmingselement te hebben. Elektrische verwarming door middel van een elektrische radiator is in dan de oplossing. Zo’n radiator is eenvoudig te installeren, werkt snel en de elementen zijn er in alle mogelijke modellen. Het geeft dezelfde aangename warmte af als een radiator die op de hoofdverwarming is aangesloten. Juist omdat het gaat om deze ene ruimte, die bovendien niet ieder moment van de dag volledig verwarmd hoeft te worden, is een elektrische badkamerradiator zinvol en daarmee ook nog zuinig in gebruik.

Nooit meer iets missen?

Wil je op de hoogte gehouden worden over blogs en nieuws van Cvtotaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Producten die aansluiten

Masterwatt Strong infraroodpaneel | 350 Watt | met RF-ontvanger | 600 x 600 mm
452,-
Masterwatt Strong infraroodpaneel | 750 Watt | 1200 x 600 mm
634,-
Masterwatt Strong infraroodpaneel | 1200 Watt | met RF-ontvanger | 1800 x 600 mm
1.034,-
Alkari Basic infraroodpaneel | 200W | 400 x 600 mm
208,-
Alkari Basic infraroodpaneel | 400W | 600 x 600 mm
238,-

Subtotaal van uw bestelling

Bekijk winkelwagen