Op tijd koel zitten voor de benauwde zomermaanden? Kies voor Qlima
We kennen het allemaal, die benauwde Hollandse zomermaanden.

Je hebt inmiddels alles geprobeerd, van ijsblokjesairco tot wankele aircooler met torenhoge energierekeningen van dien. Om geld te besparen en de verkoeling efficiëntie van je huis te vergroten raden wij aan om te kiezen voor een split-unit airco van Qlima, in dit artikel vertellen wij wat de beste keuzes zijn en wat daar bij komt kijken.

Over Qlima

Qlima is al meer dan 35 jaar actief en is met meer dan 20 miljoen verkochte producten de Europese marktleider rondom mobiele kachels en airco’s. Met voortdurende innovaties op het gebied van techniek, kwaliteit, ontwerp en milieu is Qlima een van de meest vooruitstrevende thuis-klimaatbeheersings bedrijven van dit moment. Qlima heeft circa 15.000 dealers in 20 Europese landen, met goed geïnformeerde dealers weet jij zeker dat je krijgt wat je zoekt. Zo bieden wij twee verschillende type Qlima split unit airco’s aan, namelijk de:

qlima sc5325

 

Qlima SC5325 split unit airco WiFi

  • Geschikt voor kleinere ruimtes
  • A++ Energielabel
  • WiFi module en afstandsbediening met LCD scherm
  • Gemakkelijk te installeren door Quickconnect-schroef

Bestel de Qlima SC5325 split unit airco nu online op CVtotaal.nl >>

qlima sc5332

 

Qlima SC5332 split unit airco WiFi

  • Geschikt voor grotere ruimtes
  • Koelen verwarmen en ontvochtigen tot maar liefst 110m³
  • Voor zowel het verwarmen als verkoelen van ruimtes
  • Met 3-laags allergiefilter voor de meest zuivere lucht

Bestel de Qlima SC5332 split unit airco nu online op CVtotaal.nl >>

Wat zijn de verschillen?

Via CVtotaal bieden wij 2 soorten Qlima split unit airco’s aan: De SC5325 en zijn grotere broer SC5332. Deze airco’s hebben een aantal verschillen waaronder koelcapaciteit, verwarmingscapaciteit, ontvochtigingscapaciteit, ruimtelijke capaciteit en energieverbruik. Het ligt er dus net aan in wat voor ruimte je de airco wilt gaan gebruiken, voor ruimtes van minimaal 60 en maximaal 85m³ raden wij het SC5325 model aan en voor ruimtes van minimaal 80 en maximaal 100m³ raden wij het SC5332 model aan. Vanzelfsprekend hebben beide modellen ook een verschillend energiegebruik, SC5325 verbruikt 2.5kW en SC5332 3.2kW.

Wat zijn de overeenkomsten?

Bij beide units staat gebruiksvriendelijkheid voorop. Vanaf de gemakkelijke installatie met Quickconnect-schroef tot aan het instellen met een app op jouw mobiele apparaten. Ook beschikken beide airco’s over de volgende functies en systemen: (Slaap)timer functie, 3-laags allergie filter, A++ Energielabel, 4 jaar garantie, afstandsbediening, geluidsarm(26dB), Vorstbeveiliging tot -25°C, vier meter voorgevulde koelleiding met snelkoppeling en zelfs milieuvriendelijk koudemiddel.

Hoe werkt de inbedrijfstelling?

Zoals net is aangegeven, beide airco’s zijn enorm gebruiksvriendelijk en u kunt ze deels zelf monteren, alleen de installatiecheck wordt uitgevoerd door een (BRL100) gecertificeerde monteur. Deze installatiecheck is verplicht en kan worden ingepland door het scannen van de QR-code die is bijgeleverd bij de verpakking van de airco. De installatiecheck bestaat uit het koppelen van de koelleidingen en communicatiekabels. De split airconditioner moet overigens volledig gemonteerd zijn. Ook moet er een geaard stopcontact aanwezig zijn binnen twee meter. Voor de installatiecheck moeten aankoopbewijzen aantoonbaar zijn en moet er een vrije en toegankelijke werkplek zijn. Bij een werkhoogte van boven de 1.80m dient er een hoogwerker aanwezig te zijn, verantwoording bij koper. Een ladder volstaat niet.

Conclusie

De twee Qlima split-unit airco’s die wij aanbieden zijn beide enorm gebruiksvriendelijk, de installatie kan je zelf doen en is erg gemakkelijk, ook het dagelijkse gebruik is simpel door de WiFi-module, afstandsbediening en natuurlijk de app. Mocht je meer willen weten over de installatie en wat hierbij komt kijken? klik hier voor meer informatie.