Stromingsbuis aansluiten

11 min leestijd
18171x gelezen
badkamerradiator in badkamer met bad
Doe het zelf Service

Met een stromingsbuis, ook wel een stijgbuis genoemd, zorg je voor een betere warmteafgifte in je radiator. Het is een eenvoudige oplossing die ervoor zorgt dat de warmte beter wordt verdeeld over jouw radiator. In deze blog lees je meer over de stromingsbuis/stijgbuis.

Wat is een stromingsbuis?

Een stromingsbuis is een type buis wat ervoor zorgt dat de vloeistof of het gas wat erin zit een bepaalde kant op stroomt. Een andere benaming hiervoor is een ‘stijgbuis’.

Wanneer wordt een stromingsbuis toegepast?

Een stromingsbuis wordt toegepast bij verticale radiatoren zoals de radiatoren in de badkamer, de handdoekradiatoren. Een stromingsbuis wordt dan toegepast omdat de aanvoer- en retourleiding aan de bovenkant van de radiator zijn aangesloten. Warm water stijgt altijd, daardoor zal de radiator niet warm worden zonder het gebruik van de stromingsbuis.

De stromingsbuis zorgt ervoor dat het warme water eerst naar beneden in de radiator wordt gebracht en door deze betere doorstroming kan de radiator zijn rendement optimaal behalen.

Hoe installeer je een stromingsbuis?

Het installeren van een stromingsbuis in een radiator is relatief eenvoudig en kan door de meeste mensen zelf worden uitgevoerd. Het enige wat je nodig hebt is een stromingsbuis en een aantal gereedschappen, zoals een schroevendraaier en een tang. Lees wel goed de instructies door van de fabrikant om ervoor te zorgen dat je de stromingsbuis op de juiste manier installeert. 

Nooit meer iets missen?

Wil je op de hoogte blijven van blogs, producten en nieuws van Cvtotaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Producten die aansluiten

DRL Stromingsbuis 650 mm lang (3/4" Euroconus x1/2")
22,-
DRL Stromingsbuis
22,-
DRL Stromingsbuis
22,-
DRL Stromingsbuis 1700 mm lang (3/4" Euroconus x1/2")
22,-

Subtotaal van uw bestelling

Bekijk winkelwagen