Multi-inzetbare airco voor de winter

13 min leestijd
7789x gelezen
Multi-inzetbare airco voor de winter
Verduurzamen Aankoopadvies

Ik hoor je denken? ‘Een airco is toch om te koelen?’ Tegenwoordig is dat niet meer zo, airco’s zijn tegenwoordig ook om te verwarmen. Zo ook de Qlima WDH229 en de Qlima WDH 235 monoblock airco's. Deze monoblock airco's hebben bijna net zoveel verwarmingsvermogen als koelvermogen en zijn daardoor goed te gebruiken als verwarming. Dankzij de twee compleet gescheiden luchtstromen wordt de koellucht van buiten aangezogen en ook weer naar buiten afgevoerd, terwijl de lucht in de afgesloten ruimte door de airco circuleert en continu wordt verwarmd. De Qlima WDH229 en de Qlima WDH 235 monoblock airco's hebben veel voordelen.

Wat zijn de voordelen van de Qlima WDH229 monoblock airco?

  • Een groot voordeel is dat dit product maar uit één onderdeel bestaat, dus niet uit een binnen- en buitenunit. Dit zorgt ervoor dat het product makkelijk en snel te monteren is en hoeft dit niet door een gecertificeerde monteur gedaan te worden. Wat tegelijk ook veel kosten bespaard.
  • De Qlima WDH229 heeft ook een groot verwarmingsvermogen en is daarom goed te gebruiken als verwarming.
  • De Qlima WDH229 monoblock is makkelijk te gebruiken en is voorzien van een ingebouwde wifi-functie en daardoor makkelijk via een app te bedienen.
  • Je hoeft niet steeds de koelvloeistof bij te vullen, want door de warme lucht wordt het koelmiddel vanzelf vloeibaar en blijft het door het systeem stromen om altijd te kunnen koelen of te verwarmen.
  • De monoblock is voorzien van energieklasse A en daarmee erg zuinig bij gebruik.
  • Door zijn strakke design past de Qlima WDH229 monoblock in elke woonomgeving.

Wat zijn de voordelen van de Qlima WDH 235 monoblock airco?

  • De Qlima WDH 235 is makkelijk te installeren, doordat deze airco geen buitenunit heeft. Daarnaast mag je deze airco ook zelf installeren, omdat er geen verplichte f-gaskopelling nodig is. 
  • De Qlima WDH 235 heeft ook een verwarmingsfunctie, waardoor deze airco ook te gebruiken is in de winter. Door deze airco te gebruiken als bijverwarming, bespaar je op je gasverbruik.
  • De airco is op afstand via WiFi te bedienen door middel van de Smart Life-app. 
  • Met een energielabel A is de Qlima WDH 235 zuinig in gebruik.
  •  Door het srakke design past deze airco in elke woning.

Hoe installeer je de Qlima WDH229 en de Qlima WDH 235 monoblock airco?

Stap 1: De Qlima WDH229 en de Qlima WDH 235 worden geleverd inclusief de benodigde bevestigingsmaterialen. Voor de aan- en afvoer van lucht dienen enkel 2 gaten door de buitenmuur geboord te worden van 180mm.

Stap 2: Na het boren van de 2 gaten kun je de roosters en luchtkanalen plaatsen. Snijd de buizen op de juiste lengte, wij adviseren om de buizen iets korter dan de dikte van de muur te maken. Na het bevestigen van de luchtbuizen kan de beugel worden bevestigd en de roosters voor de lucht in- en uitvoer.

Stap 3: Nu kan de Monoblock geplaatst worden. Til de Monoblock op de juiste hoogte en maak hem vast. Wij raden aan om het apparaat aan beide kanten vast te pakken, zo verdeel je het gewicht evenredig en verkleint dit de kans op vallen.

Met de winter voor de deur zijn deze monoblock airco's een goede optie om je huis gasvrij te verwarmen. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Bekijk dan hier de Qlima WDH229 en de Qlima WDH 235 monoblock airco's.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden over blogs, producten en nieuws van Cvtotaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Producten die aansluiten

Qlima WDH 229 monoblock airco 2,9kW
1.019,-

Subtotaal van uw bestelling

Bekijk winkelwagen