Itho CVE-S ECO RFT SP ventilatiebox perilex vochtsensor

Deze Itho CVE-S ECO-fan SP met vochtsensor is de vervanger van de 545-5036 ventilatiebox met perilex 5-polige stekker kan ook geleverd worden met een draadloze bediening (RFT zender)

> Perilex stekker en vochtsensor

> 365 m3 per uur ventilatie capaciteit

> RFT zender bijbestellen indien u naast bedraad ook draadloos wilt bedienen

> Proffesionele montage door onze erkende vakmensen aanbevolen

> Compacte afmetingen

Speciale prijs 169,- Normale prijs 174,23

Itho CVE-S ECO RFT SP ventilatiebox perilex vochtsensor

169,-

  • Op voorraad
  • Morgen geleverd indien besteld voor 16:00
  • Achteraf betalen en / of in termijnen
 

Voor een kleine meerprijs kunt u ook een type HP bestellen. Deze unit kan meer lucht verplaatsen indien u dit wenst. Dit is handig als u naast het afzuigen van de badkamer ook uw toilet en eventueel de keuken wenst af te zuigen. Oftewel wilt u een complete woning ventileren neem dan een HP uitvoering.

Deze ventilatiebox met 5-polige perilex stekker kan gewoon door de bestaande 1-2-3 schakelaar bediend worden. Je kan daarnaast de RFT handzender op de normale manier aanmelden. (kruislings indrukken ) Je kunt de CVE ventilatiebox dan met beide schakelaars bedienen waarbij de laatst gebruikte schakelaar de "master" is. Alleen wanneer je de 1-2-3 op bijv. op stand 3 hebt staan en je gaat met de RFT de CVE naar de laagstand schakelen (RFT is Master) dan gaat de box aftoeren naar de laagstand. Het enige is dan dat de 1-2-3 schakelaar fysiek nog in stand 3 staat terwijl de box op laagstand draait. Wil je daarna met de 1-2-3 schakelaar weer naar hoogtoeren dan moet je deze even terugdraaien van stand 3 naar stand 1 en dan weer naar 3 (dan is de 1-2-3 schakelaar weer de master)

Vergelijk nieuwe Itho ventilatiebox met oude Zehnder StorkAir CMFE

In een onderling vergelijk tussen de nieuwste ITHOdaalderop CVE ventilatiebox en een oude JE StorkAir CMFE vielen de volgende zaken op :

De StorkAir verbruikt tussen de 7 en 73 Watt, de ITHO tussen de 3,2 en 28 Watt. Hier is een grote winst behaald zo op het eerste gezicht! Het geluid (aanzuig of afzuig geluid, hoe je het noemen wil) staan nogal vaag beschreven. De Storkair produceert tussen de 35 en 67 dB(A), de ITHO ventilatiebox perilex tussen de 30,2 en 56,4 dB(A). Dus de geluidsproduktie is ook enige decibellen afgenomen. Let wel: een afname van 3 dB komt gevoelsmatig met HALVERING over van het geluidsniveau. Daarbij kan de middenstand NIET bij de ITHO ingesteld worden, deze wordt bepaald door de instelling van stand 1 (minimaal) en stand 3 (maximaal). Afzuigcapaciteit voor de ITHO is maximaal 325 m³ per uur, en fabrieksmatig op 225 m³ per uur ingesteld. Voor de StorkAir is dat tussen de 100 en 350 m³ per uur.

De besparingen van een nieuwe ventilatiebox

De besparing is erg afhankelijk van de tijdsduur waarin je de ventilatiestanden gebruikt. Bij het ventilatiepatroon van een gemiddeld gezin, heb ik de berekeningen van ITHO ventilatiebox perilex aangepast op de data van de JE StorkAir CMFe. Bij 0 uur stand 0 (laag), 23 uur stand 1 (midden), en 1 uur stand 3 (hoog) zijn de kosten/besparingen:

  • 230 kWh electriciteit bespaard (73 kwh voor de ITHO tegen 303 kWh voor de Storkair);
  • financieel €40 per jaar bespaard;
  • CO2 uitstoot verminderd met 75% (113kg voor de StorkAir tegen 27 kg voor de ITHO);
Meer informatie
Leverancierscode 545-5036 536-124
SKU 03-00400
EAN 8713418038795
Materiaal Kunststof
Garantie 5 Jaar
Elektrische aansluiting Aansluitsnoer Perilex
Inclusief afstandsbediening X
Type motor Gelijkstroom
Diameter 125mm
Luchthoeveelheid 300 m³/h tot 399 m³/h
nom. kanaaldiameter 125mm
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Itho CVE-S ECO RFT SP ventilatiebox perilex vochtsensor
Uw waardering