Elektrische radiatoren kennen veel voordelen

De meeste woningen zijn nog aangesloten op het gas met een traditionele cv-ketel op zolder en klassieke radiatoren via een buissysteem aangelegd door het hele huis. Omdat gas tot het verleden gaat behoren, is elektrische verwarming een goed alternatief. Hoe gaat dat er in de praktijk uitzien?

Er zijn elektrische radiatoren in alle mogelijke formaten en modellen. Wie een moderne inrichting wenst, kiest bijvoorbeeld voor een elektrische designradiator. Voor in de woonkamer zijn ze er in verschillende vormen en maten. Van verticale tot horizontale exemplaren met een vlakke voorkant, ontworpen in een trapvorm, of zelfs bestaande uit louter buizen.

Elektrische wandradiatoren, trendy of traditioneel?

De wandverwarming door middel van de electrische radiator is steeds populairder. Mede doordat deze zowel als traditionele paneelradiator of als designradiator beschikbaar is. Als dit als hoofdverwarming dient kan deze op een klassieke wijze worden ingezet of met accumulatieverwarming.

Accumulatieverwarming is een zuinig verwarmingssysteem waarbij middels weerstand warme lucht wordt opgewekt. Dat gebeurt vooral ’s nachts waardoor er van een goedkoper tarief gebruikt gemaakt kan worden bij het opwekken van deze energie en warmte die overdag wordt afgegeven. Het op deze manier opwekken van warmte scheelt in de kosten en het gebruik van de electrice radiator is heerlijk comfortabel.

Traditionele radiatoren passen in ieder interieur

De voordelen? Geen buizensysteem langs de wanden en makkelijk te installeren. De radiatoren zijn zowel via de cv als apart in te regelen. Ook zijn er varianten die gebruik maken van warmte dat ’s nachts wordt opgeslagen (accumulatieverwarming) middels het nachttarief. Dat scheelt in de energiekosten.

Het vermogen heeft vervolgens weer invloed op het formaat van de radiator. Er kan gekozen worden uit meerdere modellen, een kleiner en dikker model, of een hoger en dunner model bijvoorbeeld.

Om er optimaal gebruik van te kunnen maken is de plaatsing tegen een buitenmuur of in de buurt van het raam een goede optie. Dan wordt er optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheid de ruimte goed te verwarmen.