Tips om te besparen op het energieverbruik van je woning

12 min leestijd
539x gelezen
Tips om te besparen op het energieverbruik van je woning
Verduurzamen

Als woningeigenaar ben je vast bekend met de verschillende manieren om het energieverbruik van je woning en cv-systeem te verminderen, zoals het gebruik van een warmtepomp of een HRe-ketel. Maar wist je dat er ook minder bekende manieren zijn om energie te besparen? In dit artikel delen we drie van deze minder bekende manieren: vloerverwarming, een slimme thermostaat en een boiler.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een relatief onbekende manier om energie te besparen. Het systeem werkt namelijk op een lagere temperatuur dan traditionele radiatoren. Hierdoor is er minder energie nodig om de woning te verwarmen. Daarnaast zorgt vloerverwarming voor een gelijkmatige verdeling van de warmte in de ruimte, waardoor er minder warmte verloren gaat. Het kan weliswaar wat langer duren voordat de woning op temperatuur is, maar het is wel een duurzame manier van verwarmen.

Vloerverwarming in de zomer

Bovendien kan vloerverwarming ook zorgen voor verkoeling in de zomer. Door koud water door de leidingen te laten stromen, kan de woning worden gekoeld. Zo heb je het hele jaar door profijt van de vloerverwarming. Wel is het belangrijk om te weten dat vloerverwarming niet in elk type woning kan worden aangelegd en dat het aanleggen ervan een behoorlijke investering kan zijn.

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is een apparaat dat je helpt om op een slimme manier om te gaan met energie. Het apparaat leert namelijk je leefpatroon kennen en past hier automatisch de verwarming op aan. Zo zorgt de slimme thermostaat ervoor dat de woning alleen wordt verwarmd wanneer dit nodig is. Ook kun je de thermostaat bedienen met je smartphone, waardoor je altijd de controle hebt over de temperatuur in huis.

Inzicht in energieverbruik met een slimme thermostaat

Daarnaast kan een slimme thermostaat ook helpen om inzicht te krijgen in je energieverbruik. Je kunt namelijk zien hoeveel energie je verbruikt en waar je kunt besparen. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel energie er wordt verbruikt wanneer de verwarming onnodig aanstaat.

Duurzame boiler

Een boiler is een apparaat dat zorgt voor warm water in huis. Er zijn verschillende soorten boilers, zoals een elektrische boiler en een gasboiler. Een boiler is een duurzame manier om warm water te krijgen, omdat het apparaat alleen warm water produceert wanneer dit nodig is.

Elektrische boiler

Een elektrische boiler heeft weliswaar een hoger energieverbruik dan een gasboiler, maar er zijn ook varianten op de markt die gebruik maken van groene energie, zoals zonne-energie. Daarnaast kan een boiler ook worden gecombineerd met een zonneboiler, waardoor er nog meer energie kan worden bespaard.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte gehouden worden over blogs en producten van Cvtotaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Producten die aansluiten

Nest learning thermostat 3e generatie
235,-
Nefit Bosch Tronic elektrische boiler
363,-

Subtotaal van uw bestelling

Bekijk winkelwagen