Hotfill boilers

Hotfill boilers worden direct aangesloten op de warmwaterleiding. Via deze leiding krijgt de hotfill boiler warm water vanaf de cv-ketel. Dit water is al warm en hoeft dus alleen nog op temperatuur worden gehouden. Hotfill boilers zorgen ervoor dat je snel warm water ter beschikking hebt, waardoor je niet onnodig water verspilt.

3 producten

per pagina
Inventum Modesto Hotfill Q10 plintboiler 10 liter
368,-
11 reviews

Voor aansluiting op warm-water leiding

Compact

Liggend model

Leverbaar
Bekijk product
Itho Daalderop Close-in keukenboiler 10ltr Hotfill 500W
257,-
7 reviews

Voor aansluiting op warm-water leiding

Direct warm water

Staand model

Leverbaar
Bekijk product
Inventum Q-line 10ltr Hotfill keukenboiler
282,-

Voor aansluiting op warm-water leiding

Weinig warmteverlies

Staand model

Leverbaar
Bekijk product

3 producten

per pagina

Hotfill boilers

De hotfill boilers zijn in de meeste gevallen tevens close-in boilers, oftewel keukenboilers. Deze boilers zijn relatief klein en kunnen gemakkelijk worden geplaatst in een keukenkastje. Reguliere keukenboilers verwarmen het koude water in het reservoir, waarbij aardig wat elektriciteit wordt verbruikt. De boilers met een hotfill module krijgen warm water aangeleverd via een warmwaterleiding vanaf de cv-ketel, waardoor het water alleen op temperatuur hoeft worden gehouden. Hierbij gaat minder elektriciteit verloren dan wanneer de boiler koud water moet opwarmen.

Waarom een hotfill boiler?

Wanneer je veel warm water nodig hebt in de keuken is een hotfill boiler aan te raden. Je hebt namelijk een bijna ‘’onbeperkte’’ warmwaterstroom. In de tijd dat het reservoir van de boiler wordt verbruikt wordt deze namelijk aangevuld met warm water vanaf de cv-ketel. Daarnaast hoeft de boiler niet steeds koud water op te warmen, wat elektriciteit bespaart. Ook heb je door deze boilers zeer snel beschikking tot warm water, hierdoor verspil je niet onnodig water.

Aansluitwaarde

Kijk bij aankoop goed naar de aansluitwaarde van de boiler. Houdt er rekening mee dat de maximale belasting van een elektriciteitsgroep rond de 3250 Watt ligt. Bij boilers met een aansluitwaarde van 2000 Watt of meer is het raadzaam om deze op een eigen elektriciteitsgroep aan te sluiten.

Waarom je bij Cvtotaal je nieuwe hotfill boiler gaat kopen

Doordat wij groot inkopen bij beste merken zoals Itho Daalderop en Inventum zijn we in staat lagere prijzen te vragen dan concurrenten. Met meer dan 6300 klantbeoordelingen die ons gemiddeld een 8,8/10 geven op basis van prijs, gemak en service hoef je je geen zorgen te maken over het kopen van je hotfill boiler. Vandaag besteld, is morgen gratis thuisbezorgd!