Hotfill boilers

Hotfill boilers worden direct aangesloten op de warmwaterleiding. Via deze leiding krijgt de hotfill boiler warm water vanaf de cv-ketel. Dit water is al warm en hoeft dus alleen nog op temperatuur worden gehouden. Hotfill boilers zorgen ervoor dat je snel warm water ter beschikking hebt, waardoor je niet onnodig water verspilt.

Lijst Productspecificaties tonen

3 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Lijst Productspecificaties tonen

3 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Hot-fill boilers

De hotfill boilers zijn in de meeste gevallen tevens close-in boilers, oftewel keukenboilers. Deze boilers zijn relatief klein en kunnen gemakkelijk worden geplaatst in een keukenkastje. Reguliere keukenboilers verwarmen het koude water in het reservoir, waarbij aardig wat elektriciteit wordt verbruikt. De boilers met een hotfill module krijgen warm water aangeleverd via een warmwaterleiding vanaf de cv-ketel, waardoor het water alleen op temperatuur hoeft worden gehouden. Hierbij gaat minder elektriciteit verloren dan wanneer de boiler koud water moet opwarmen.

Waarom een hot-fill boiler?

Wanneer je veel warm water nodig hebt in de keuken is een hotfill boiler aan te raden. Je hebt namelijk een bijna ‘’onbeperkte’’ warmwaterstroom. In de tijd dat het reservoir van de boiler wordt verbruikt wordt deze namelijk aangevuld met warm water vanaf de cv-ketel. Daarnaast hoeft de boiler niet steeds koud water op te warmen, wat elektriciteit bespaart. Ook heb je door deze boilers zeer snel beschikking tot warm water, hierdoor verspil je niet onnodig water.

Aansluitwaarde

Kijk bij aankoop goed naar de aansluitwaarde van de boiler. Houdt er rekening mee dat de maximale belasting van een elektriciteitsgroep rond de 3250 Watt ligt. Bij boilers met een aansluitwaarde van 2000 Watt of meer is het raadzaam om deze op een eigen elektriciteitsgroep aan te sluiten.

Waarom je bij CVtotaal je nieuwe hot fill boiler gaat kopen

Doordat wij groot inkopen bij beste merken zoals Itho Daalderop en Inventum zijn we in staat lagere prijzen te vragen dan concurrenten. Met meer dan 6300 klantbeoordelingen die ons gemiddeld een 8,8/10 geven op basis van prijs, gemak en service hoef je je geen zorgen te maken over het kopen van je hot fill boiler. Vandaag besteld, is morgen gratis thuisbezorgd!