Subsidies voor verduurzamen woning in 2021

Subsidies voor verduurzamen woning in 2021

Subsidies voor verduurzamen woning in 2021

De overheid stelt jaarlijks diverse subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van de woning. Zo worden woningeigenaren extra gestimuleerd om over te gaan op energiebesparende maatregelen in huis. Ook dit jaar zijn er weer verschillende subsidies en financiële regelingen waar je aanspraak op kan maken bij bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen, een warmtepomp en bij het isoleren van de woning. Je vindt jouw gids voor een duurzaam en energiezuinig huis op verbeter je huis

Subsidie voor een warmtepomp

Ook voor de warmtepomp is er een subsidie beschikbaar gesteld door de overheid, omdat het een alternatief is voor een ketel op gas. Dit is de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het soort warmtepomp en het vermogen. Om je toch een richting te geven, kun je uitgaan van een bedrag tussen de € 500 en € 2.500. Zo wordt duurzame verwarming een stuk betaalbaarder!

Subsidie voor isolatie

De subsidie voor isolatie is samengevoegd met de subsidie voor warmtepompen en zonneboilers. Het gaat hierbij om de Investeringssubsidie Duurzame Energie, en geldt voor 5 verschillende isolatiemaatregelen (glas-, vloer-, bodem-, spouwmuur- en dakisolatie). De subsidietarieven verschillen per type huis en isolatiesoort, maar kunnen oplopen tot wel € 2.400,- (bron: Milieu Centraal). Om aanspraak te maken op deze subsidie laat je minstens twee isolatiemaatregelen doorvoeren, of je combineert een isolatiemaatregel met een warmtepomp of zonneboiler.

Overige subsidies en regelingen

Daarnaast bestaat er ook nog de Energiebespaarlening. Als u geen spaargeld heeft, dan kunt u via deze lening boetevrij en tegen een lage rente geld lenen om energiebesparende maatregelen door te voeren in de eigen woning. Deze lening geldt ook voor de aanschaf van een HR/HRe CV-ketel. Deze zijn er volop te vinden in onze webshop. Onze factuur is uiteraard geldig bij het indienen van de declaratie voor de lening. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Let op: de lening is enkel beschikbaar voor woningeigenaren, dus met een eigen koopwoning, en er gelden uiteraard bepaalde voorwaarden om in aanmerking te komen. Controleer ook altijd bij de gemeente of er nog regionale regelingen zijn waar je gebruik van kunt maken.

Subsidie voor zonnepanelen

Vroeger was er een zonnepanelen subsidie. Helaas is deze sinds enkele jaren gestopt. Er is voor woningeigenaren dus geen landelijke regeling meer voor de aanschaf van zonnepanelen. Geen subsidie dus, maar er zijn wel andere financiële regelingen om de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijker te maken zoals de btw-teruggave en de salderingsregeling. Het kan wel zo zijn dat jouw eigen gemeente of regio hier budget voor heeft vrijgemaakt. Kijk op www.subsidiewijzer.nl of dit zo is in jouw gemeente.