CO melder

Wat is een koolmonoxide melder?

Naast de rookmelder is ook de koolmonoxidemelder onmisbaar in huis. Koolmonoxide is een onzichtbaar, reukloos en smaakloos gas, dat ontstaat bij een onvolledig verbranding. Hierdoor wordt koolmonoxide ook wel de sluipmoordenaar genoemd. Het is daarom van levensbelang dat je een koolmonoxidemelder in huis hebt. Een koolmonoxidemelder, ook wel CO-melder genoemd, zorgt er voor dat je op tijd wordt gewaarschuwd voor dit giftige gas.

Waar plaats je een koolmonoxide melder?

Een koolmonoxidemelder plaatsen dient op de juiste manier te gebeuren. Het is van groot belang dat je kijkt naar de ruimte en omgeving waar een koolmonoxide melder gemonteerd wordt. Een risicovolle omgeving waar de kans bestaat dat er koolmonoxide ontstaat is bijvoorbeeld een geiser, cv-ketel, combiketel of kachel. Als er in de ruimte een cv-ketel, kachel of geiser aanwezig is, plaats de koolmonoxidemelder dan boven dit apparaat of tegen het plafond. Hang de koolmonoxide melder op een horizontale afstand van 1-3 meter van de verbrandingsunit en op minimaal 30 centimeter van omliggende muren.

Koolmonoxidemelders bij Cvtotaal

De koolmonoxidemelders dienen te voldoen aan bepaalde eisen. De koolmonoxidemelders die Cvtotaal aanbiedt zijn gecertificeerd en voldoen aan alle eisen volgens de Europese EN 50291-1 norm. Wanneer de koolmonoxidemelder afgaat, dien je snel ramen en deuren open te zetten. Je verlaat het pand en belt de brandweer. Ga niet terug naar binnen voordat de brandweer de oorzaak heeft vastgesteld.

Naast de rookmelder is ook de koolmonoxide melder onmisbaar in huis. Koolmonoxide is een onzichtbaar, reukloos en smaakloos gas, dat ontstaat bij een onvolledig verbranding. Hierdoor wordt koolmonoxide ook wel de sluipmoordenaar genoemd. Het is daarom van levensbelang dat je een koolmonoxide melder in huis hebt. Een koolmonoxide melder, ook wel CO-melder genoemd, zorgt er voor dat je op tijd wordt gewaarschuwd voor dit giftige gas.

Geen producten gevonden voor deze selectie.