Rookmelders

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om op iedere verdieping in je huis een rookmelder te hebben, voor zowel nieuwbouw als voor de bestaande bouw. Om er zeker van te zijn dat jouw huis goed beveiligd is, hebben we complete veiligheidspakketten samengesteld met hierin twee of meer rookmelders en een koolmonoxidemelder. Deze rookmelders en koolmonoxidemelders van Honeywell en Ei Electronics voldoen aan de Europese veiligheidsnormen, zo weet je zeker je huis goed beveiligd is. Het hebben van een rookmelder redt levens, wacht hier dus niet te lang mee. Meer weten? Lees hier ons blog over de aangepaste wetgeving.

6 producten

Honeywell XS100 optische rookmelder
45,- 23,-

Met lichtsignalen

Lange batterijduur (10 jaar)

Rookmelder verplicht vanaf 1 juli

Leverbaar
Bekijk product
Google Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder | 2e generatie | batterij
137,-

Detecteert koolmonoxide én rook

Blijf op de hoogte via een mobiel app

Werkt op batterij

Leverbaar
Bekijk product
Ei Electronics 650i rookmelder 10 jaar lithium batterij
38,-

Stofcompensatie

Lange batterijduur (10 jaar)

Rookmelder verplicht vanaf 1 juli

Leverbaar
Bekijk product
google nest protect bij cvtotaal
137,-

Detecteert koolmonoxide én rook

Blijf op de hoogte via een mobiel app

Werkt op netstroom

Leverbaar
Bekijk product
fire angel rookmelder
17,-

Met hittedetectie

Minimaal 10 jaar batterijduur

Snel te monteren

Leverbaar
Bekijk product
Honeywell Home rookmelder co-melder pakket S
234,-

Inclusief CO melder

Lange batterijduur (10 jaar)

Rookmelder verplicht vanaf 1 juli

Leverbaar
Bekijk product

Wettelijke verplichting

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om op iedere verdieping in je huis een rookmelder te hebben, in zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Wanneer jouw woning niet aan de nieuwe regelgeving voldoet, dan kun je problemen krijgen met je verzekering of een boete van de gemeente riskeren. Daarom hebben wij bij Cvtotaal complete pakketten met meerdere rookmelders en koolmonoxidemelders samengesteld. Je moet ervoor zorgen dat je op elke verdieping minimaal één rookmelder hebt hangen. Wettelijk gezien moet er een rookmelder hangen in ruimtes die deel uitmaken van een vluchtroute. Bij een etage die niet als verblijfsruimte wordt gebruikt, bijvoorbeeld de zolder of een kelder, hoeft in principe geen rookmelder komen te hangen, maar het is natuurlijk veiliger om dit wel te doen. Meer weten? Lees hier ons blog over de aangepaste wetgeving.

Waar rookmelder plaatsen?

Rook stijgt altijd op, daarom is het belangrijk de rookmelder aan het plafond te hangen. Maar waar moet je de rookmelder plaatsen? Hang de rookmelder in het midden van het plafond op, op minimaal 50 centimeter van de muur. Goed om te weten is dat een rookmelder minder goed werkt als deze wordt opgehangen in de buurt van een hittebron of TL-lampen. Vermijd daarnaast ook ruimtes zoals de keuken, badkamer en washok. We raden altijd aan om voor de meeste veiligheid te gaan en ook in iedere slaapkamer een rookmelder op te hangen. Voornamelijk omdat wanneer je slaapt de kans groter is dat je niet direct merkt dat er brand in huis is.

Eisen rookmelder

Aan rookmelders zijn verschillende eisen gesteld, deze zijn vastgelegd in de Nederlands-Europese (N)EN14604 norm. Wanneer de rookmelder voldoet aan deze eisen weet je zeker dat de rookmelders duidelijke alarmsignalen geven, snelle rookdetectie hebben en eenvoudig te monteren zijn. Om het voor jou gemakkelijk te maken voldoen alle rookmelders die je bij Cvtotaal kunt kopen aan deze norm. Zo weet je dat bij Cvtotaal altijd een betrouwbare en brandveilige keuze maakt.

Wat is een koolmonoxidemelder?

Naast de rookmelder is ook de koolmonoxidemelder onmisbaar in huis. Koolmonoxide is een onzichtbaar, reukloos en smaakloos gas, dat ontstaat bij een onvolledig verbranding. Hierdoor wordt koolmonoxide ook wel de sluipmoordenaar genoemd. Het is daarom van levensbelang dat je een koolmonoxidemelder in huis hebt. Een koolmonoxidemelder, ook wel CO-melder genoemd, zorgt er voor dat je op tijd wordt gewaarschuwd voor dit giftige gas. Waar plaats je de koolmonoxidemelder? Je kunt deze CO-melder het beste in een ruimte waar een verbrandingstoestel hangt plaatsen, zoals bij de cv-ketel. Ook de CO-melders dienen te voldoen aan bepaalde eisen. De CO-melders die Cvtotaal aanbiedt zijn gecertificeerd en voldoen aan alle eisen volgens de Europese EN 50291-1 norm. Wanneer de koolmonoxidemelder afgaat, dien je snel ramen en deuren open te zetten. Je verlaat het pand en belt de brandweer. Ga niet terug naar binnen voordat de brandweer de oorzaak heeft vastgesteld.