Radiatoren bij Cvtotaal

Radiator kopen

De radiator is een belangrijk element om je woning warm en comfortabel te maken. Cvtotaal is specialist in het verzorgen van radiatoren van alle soorten en maten. Zijn je radiatoren toe aan vervanging, neem je een warmtepomp waardoor je de radiatoren moet vervangen, of wil je een radiator met meer capaciteit? Bij Cvtotaal vind je een ruim assortiment aan radiatoren van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Ook kun je bij ons terecht voor aansluitmateriaal, zoals een radiatorkraan, voetventiel en thermostaatkraan. Bereken je vermogen met onze handige rekentool, om te ontdekken welke radiator bij jou past!

Alle categorieën

  • Geribbelde voorplaat

  • Vlakke voorplaat

  • Wand convectoren

  • Verticale radiatoren

  • Vrijstaande convectoren

  • Elektrische radiator

  • Elektrische convectoren

  • Infrarood verwarming

Traditionele radiatoren

De traditionele radiator staat bekend om de geribbelde voorplaat. Bij Cvtotaal heb je nog meer stijlen om uit te kiezen, zoals een vlakke voorplaat, een verticale radiator, een een vrijstaande radiator. Om je badkamer lekker warm te houden hebben we stijlvolle badkamer radiatoren in ons assortiment. Traditionele radiatoren zijn geschikt voor een verwarmingssystemen met een cv-ketel. 

Elektrische radiatoren

Met een elektrische radiator kun je besparen op je gasrekening aangezien deze radiatoren geen gas gebruiken. Een elektrische badkamer radiator is ideaal om je badkamer snel te verwarmen. Wil je je thuiskantoor efficiënt verwarmen? Dan is een elektrische convector een goede keuze. Elektrische convectoren zijn energiezuinig en verwarmen een ruimte snel. Wil je liever specifieke plekken in een ruimte verwarmen? Dan is infraroodverwarming dé oplossing! Infraroodpanelen zijn ideaal om energie te besparen. 

Lage temperatuur radiatoren

Lage temperatuur radiatoren zijn altijd goed. Het water dat door lage temperatuur radiatoren stroomt, is veel lager dan het water temperatuur door traditionele radiatoren. Door de lage temperatuur is er een groter oppervlak nodig om voldoende warmte af te geven. Daarnaast is het belangrijk dat je woning goed geïsoleerd is. De Jaga Strada convectorradiatoren en de Betherma forza wand convectorradiatoren zijn geschikt als lage temperatuur radiator. Van dezelfde merken bestaan er convectorputten ook geschikt voor lage temperaturen. Lage temperatuur radiatoren zijn geschikt voor lagetemperatuurverwarmingssystemen zoals een warmtepomp. Daarnaast zijn deze radiatoren ook te combineren met een normale cv-ketel.

Onze radiator merken

Waar moet ik op letten bij het kopen van een radiator?

Radiatoren kopen is niet iets wat je elke dag doet, hierdoor kan het vinden van het juiste product een uitdaging zijn. Er zijn een aantal factoren belangrijk bij de aanschaf van een radiator:

  • Vermogen en capaciteit bepalen: Het is belangrijk om te kijken hoeveel vermogen je nodig hebt om de ruimte in jouw woning te verwarmen.
  • De afmeting van de radiator: Naast het benodigde vermogen, is het belangrijk om te bepalen welke afmeting je nodig hebt.
  • De ruimte van de woning: Naast het nodige vermogen en de afmetingen, is het belangrijk om te kijken welke ruimte je verwarmd wilt hebben. Dit bepaalt het soort radiator die je nodig hebt. 
  • Het type radiator: Het is belangrijk dat je met de juiste radiator met voldoende capaciteit jouw gewenste ruimte verwarmd.
  • De aansluiting: Het is belangrijk dat je kijkt naar de aansluitmogelijkheden in jouw woning. Radiatoren zijn op verschillende manieren aan te sluiten op cv-leidingen.

Kan ik een warmtepomp combineren met een radiator?

Er bestaan hoge en lage temperatuur radiatoren. Een cv-ketel verwarmt het water ongeveer 80 tot 90˚C. Dit betekent dat de radiatoren die daar op aangesloten zijn, geschikt zijn om met deze hoge temperaturen warm te worden. Een warmtepomp verwarmt het water tot 55˚C. Stel je zou de cv-ketel vervangen door een warmtepomp, dan kunnen de radiatoren die normaal met een cv-ketel werken niet goed warm worden door de lagere aanvoertemperatuur. Daarom is het belangrijk om voor het aanschaffen van een warmtepomp te kijken of jouw bestaande radiatoren geschikt zijn. De bestaande radiatoren kun je vervangen door lage temperatuur radiatoren of convectoren. In deze blog lees je meer over lage temperatuur verwarming.

Verschillende soorten radiatoren

Horizontale radiatoren 

Deze radiatoren zijn populaire modellen. De horizontale radiator is breder dan dat deze hoog is. Bij sommige radiatoren kun je zelf de hoogte en breedte van de radiator kiezen.

Bekijk hier onze horizontale radiatoren

Verticale radiatoren 

Deze radiatoren worden ook wel designradiatoren genoemd en zie je vaak terugkomen in badkamers. Dit model is hoger dan dat deze breed is. 

Bekijk hier onze verticale radiatoren

 

 

Paneelradiatoren 

Paneelradiatoren zijn gangbare modellen in Nederland. Dit model bestaat uit een gesloten plaat die vlak kan zijn, maar ook kan worden voorzien van groeven. 

Bekijk hier onze paneelradiatoren

Vrijstaande radiatoren

Dit model staat los op de grond door middel van pootjes. Controleer tijdens het bestellen of de radiator inclusief pootjes is, of dat dat apart moeten worden aangeschaft. Let op: de pootjes worden niet meegerekend in de hoogte van de radiator.

Bekijk hier onze vrijstaande radiatoren

Convector radiatoren 

Een convector radiator heeft een verwarmingselement als basis, waar het warme water doorheen loopt. De warmte wordt afgegeven aan kleine aluminium plaatjes. Dit model is lichter in gewicht, verwarmt sneller en koelt eerder af.

Bekijk hier onze convectoren

Lage temperatuur convectoren 

Dit model is ideaal voor een lage temperatuur verwarmingssysteem. Deze convectoren zorgen voor een maximaal rendement van een aanwezige warmtepomp.

 

Bekijk hier onze lage temperatuur convectoren

Radiator merken 

Ben je op zoek naar een nieuwe radiator, maar weet je niet welk merk je moet hebben? Om je een beter inzicht te geven, hebben we in deze blog een aantal voordelen per merk beschreven.

 

Welk type radiator heb ik nodig?

Het type radiator dat je nodig hebt, hangt af van de hoeveelheid vermogen dat er nodig is in een ruimte. Om dit te berekenen, kun je onze radiator rekenhulp gebruiken. Het type radiator wordt aangegeven met twee cijfers, bijvoorbeeld 11, 22 en 33. Het eerste cijfer maakt duidelijk uit hoeveel platen een radiator bestaat. Het tweede cijfer maakt duidelijk hoeveel lamellen er tussen de platen zitten. Hoe hoger het cijfer is, hoe dikker de radiator. Een dikkere radiator betekent dat er meer warmte kan worden afgegeven. In deze blog leggen we je meer uit over de typen radiatoren. 

Zelf je radiator vervangen

Een radiator vervangen is niet heel ingewikkeld. Maar het is wel belangrijk dat je precies te werk gaat. In deze blog leggen we je uit hoe je in 8 stappen je radiator eenvoudig kan vervangen.