Boilers bij Cvtotaal

Invenum boiler installatie

Boiler kopen

Ben je op zoek naar een duurzame manier om het water in je huis te verwarmen? Dan is een elektrische boiler de ideale oplossing om van het gas af te gaan. Het water in de boiler hoeft niet constant verwarmd te worden, omdat de een boiler alleen warm water produceert op het moment dat dat nodig is. Hiermee kun je energie besparen. Bij Cvtotaal vind je een breed assortiment aan warm water boilers van hoge kwaliteit. Of je nu op zoek bent naar een klein model voor in de badkamer of keuken of dat je een grotere boiler zoekt, wij kunnen je helpen met elke situatie.

Alle categorieën

 • Keukenboiler wit

  Keukenboilers

 • Plintboiler

  Plintboilers

 • Witte grote boiler

  Grote elektrische boilers

 • Warmtepompboiler

  Warmtepompboilers

 • Keukenboiler

  Hotfill boilers

 • indirect gestookte boiler wit

  Indirect gestookte boilers

 • zonneboiler wit

  Zonneboilers

 • vierkante doorstroomtoestel

  Doorstroomtoestellen

Hoe werkt een boiler?

Een boiler houdt het water op temperatuur in een geïsoleerd vat. Dit verwarmde water kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld de keuken of de badkamer. Het water in de boiler kan op verschillende verwarmd worden zoals, via elektriciteit, aardgaas of propaan. Daarnaast is het ook mogelijk om door middel van de zon, de boiler te verwarmen. Dit wordt ook wel een zonneboiler genoemd. 

Koud water komt via de onderkant de boiler binnen. Vervolgens wordt het warme water naar boven geduwd, naar de uitgang van de boiler. Wanneer het warme water uit de boiler loopt, wordt de boiler gelijk weer aangevuld met koud water. Op het moment dat het warme water op is, heeft de boiler even de tijd nodig om het koude water op te warmen. 

Energiebronnen voor boilers

Grote Inventum boiler

Elektrische boilers

Een elektrische boiler verwarmt via een verwarmingselement water. Het water wordt door middel van stroom opgewarmd. Een elektrische boiler is compact van formaat, eenvoudig aan te sluiten en heeft weinig onderhoud nodig.

Bekijk elektrische boilers

Warmtepompboiler

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler wordt door middel van een compressor opgewarmd. De compressor gebruikt de lucht van de woning om energie op te wekken en om zo het water te verwarmen. 


Bekijk warmtepompboilers

Zonneboiler inventum

Zonneboiler

Een zonneboiler is een duurzame vorm van water opwarmen. Dit systeem bestaat uit een zonneboiler en één of meerdere zonnecollectoren. Door middel van zonnecollectoren wordt het water in de boiler opgewarmd. 

Bekijk zonneboilers

 

Indirect gestookte boilers

Indirect gestookte boilers

Heb je een (hybride) warmtepomp en wil je energie besparen? Dan is een indirect gestookte boiler de oplossing om de volgende stap in verduurzaming te maken. Deze boilers maken gebruik van een externe warmtebron. Dit kan een (hybride) warmtepomp, solo cv-ketel of een zonneboilersysteem zijn. Door middel van een spiraalsysteem loopt er een warmtebron door de boilertank en verwarmt hierdoor indirect het water. Daarnaast heeft een indirect gestookte boiler geen gastoevoer of rookgasafvoer nodig. 

Soorten keukenboilers

Plintboiler zwart

Plintboilers

Een elektrische plintboiler is een kleine boiler die het water verwarmt. Een plint boiler wordt achter de plint van een keuken geïnstalleerd. Deze boiler neemt weinig ruimte in en kan uit het zicht worden geplaatst. Een plintboiler zorgt voor efficiënt gebruik van de kraan en besparing op je jouw energiekosten. 


Bekijk alle plintboilers

Keukenboiler wit

Hotfill boilers 

Hotfil boilers worden aangesloten op de warmwaterleiding, waardoor deze boiler warm water krijgt vanaf de cv-ketel. Op het moment dat het water van de boiler reservoir gebruikt wordt, wordt de boiler aangevuld met warm water. Hierdoor hoeft de boiler niet steeds koud water op te warmen waardoor je minder elektriciteit gebruikt. 

Bekijk alle hotfil boilers 

Keukenboiler zwart

Keukenboiler

De keukenboiler is perfect voor gebruik in een keuken, bijkeuken of een specifieke wastafel. De keukenboiler wordt meestal geplaatst onder de wasbak en heeft een beperkte inhoud van 10 of 15 liter. Deze boiler geef direct warm water en zorgt er voor dat er minder water wordt verspild.


Bekijk alle keukenboilers

Wat zijn de voordelen van een boiler?

 • Minder waterverspilling: Het water dat uit de douche of kraan komt is al warm. 
 • Biedt comfort: Je hoeft niet te wachten todat het water verwarmd is.
 • Goedkoop: Boilers zijn in gebruik vaak goedkoper dan een cv-ketel.

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler bevat dezelfde techniek als bij hybride warmtepompen en airco's. Een warmtepompboiler haalt energie uit de buitenlucht om zo het sanitair water te verwarmen. Wanneer je een groot warmtebehoefte hebt, is een warmtepompboiler een goede oplossing. Deze boiler kan naar meerdere aftappunten in je woning warm water afleveren. 

Waar moet ik op letten tijdens het aanschaffen van een boiler?

 • Keukenboiler of gewone boiler: Wil je alleen het water in de keuken verwarmen of wil je tegerlijkertijd ook de douche kunnen verwarmen? Het is belangrijk om te kijken wat je warm water behoeften zijn.
 • Formaat boiler: Het is belangrijk dat je het juiste formaat boiler kiest. Bij een te kleine boiler voor jouw behoefte heb je de kans op een koude douche. Bij een te grote boiler verbruik je onnodig meer elektriciteit om het water warm te houden.
 • Type boiler: Als je bijvoorbeeld al zonnepanelen hebt, kan een zonneboiler interessant zijn. Of is voor het dagelijks gebruik, een energiezuinige boiler de geschikte optie? Een warmtepompboiler is interessant wanneer je je woning op energie-efficiënte manier wilt verwarmen. Bekijk welke type boiler het beste past bij jouw situatie.