Laadpalen bij Cvtotaal

laadpaal aan de buitenmuur oprit

Laadpaal kopen

De laadpaal is een onmisbaar element om je elektrische auto thuis mee op te laden.  Elektrisch rijden wordt steeds populairder aangezien het een duurzame manier is van rijden. Doordat de populariteit stijgt ontstaat er een tekort aan openbare laadstations. Dus waarom dan niet je auto voor de deur opladen met je eigen laadpaal? Bij Cvtotaal heb je een ruim assortiment aan sim-lock vrije laadpalen.

Waarom kiezen voor een eigen laadpaal?

  • Met een eigen laadpaal ben je niet afhankelijk van openpare laadpunten. Met een laadpaal voor de deur ben je kun je je elektrische auto opladen wanneer jij dat wilt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om altijd met een volle accu op pad te gaan! 
  • Met je eigen laadpaal laden is vaak goedkoper dan laden op een openbaar laadstation. 
  • Je eigen laadpaal is te combineren met jouw zonnepanelen. De laders kunnen elektriciteit vanuit zonnepanelen gebruiken om je elektrische auto op te laden. Hiermee ben je extra duurzaam bezig!

auto aan laadpaal

Laadpaal en zonnepanelen

Thuisladen met zonnepanelen? Het kan! Maak optimaal gebruik van je zonnepanelen door je elektrische auto op te laden met zelf opgewekte zonne-energie. Hierdoor gebruik je stroom op een duurzame manier en ben je minder afhankelijk van het energienet. De laadstations bij Cvtotaal hebben de mogelijkheid om door middel van loadbalancing samen te werken met een slimme meter. 

Wat is load balancing?

Load balancing werkt samen met je slimme meter en zorgt ervoor dat jouw energienetwerk niet overbelast raakt. Dit betekent dat als je overdag meer stroom gebruikt in je woning, de module ervoor zorgt dat er minder stroom wordt afgenomen. Op dat moment wordt je elektrische auto minder snel opgeladen. Wanneer er minder stroom wordt verbuikt, zoals in de nacht, regelt de module dat er meer stroom naar het laadstation gaat. Hierdoor gaat het laden sneller. 

Welke soorten laadpalen zijn er?

Er is keuze uit verschillende laadpalen. Daarom is het belangrijk dat je de laadpaal kiest die geschikt is voor jouw situatie. Er zijn bijvoorbeeld speciale laadpalen geschikt voor montage aan een muur of wand, terwijl je ook kunt kiezen uit vrijstaande laadpalen. Of komt het voor jou toch beter uit om naar een openbare laadstation te gaan of gebruik te maken van een laadpaal op een parkeerplaats?

laadstekker in auto

Alfen laadpalen

Een Alfen laadstation maakt het opladen van je auto makkelijk. De laadstations zijn veilig, betrouwbaar en hebben een hoge kwaliteit. De Alfen Eve Single Pro-line heeft een kleine moderne behuizing. Daarnaast is Dynamic load balancing mogelijk door samen te werken met je slimme meter. Dit laadstation is sim-lock vrij waardoor je de vrije keuze hebt in aanbieders van laaddiensten. Een Alfen laadpaal is in te zetten voor thuis, zakelijk of openbare tereinen.

De Alfen Even laadstation heeft een Plug & Charge of autorisatie via RFID. Met de RFID autorisatie scant het laadstation je laadpas en herkent dat jij toegang hebt tot het laadstation. Zo ben je verzekerd dat je auto veilig bij je thuis wordt opgeladen.