Elektrische verwarming en infraroodverwarming

Efficiënte en milieuvriendelijke verwarmingsopties

Ben je opzoek naar efficiënte manieren om je huis te verwarmen? Of wil je een ondersteunde verwarming die een milieuvriendelijke keuze is? Bij Cvtotaal ben je aan het juiste adres! We hebben een ruim assortiment aan elektrische radiatoren, elektrische convectoren en infraroodpanelen. Of je nu je hele huis wilt verwarmen of slechts specifieke ruimtes, bij elke situatie kunnen we je helpen. 

Elektrische radiatoren

Met een elektrische radiator kun je snel en efficiënt je ruimte verwarmen. Deze radiatoren gebruiken geen gas, waardoor je kunt besparen op je gasrekening. Elektrische verwarming kan worden ingezet als hoofdverwarming of als bijverwarming. Het voordeel aan deze radiatoren is dat ze weinig ruimte in beslag nemen en je ze aansluit via een plug and play systeem. Deze radiatoren zijn geschikt voor in de badkamer, slaapkamer of je thuiskantoor. Het is belangrijk om te kijken hoeveel vermogen je nodig hebt om een ruimte te verwarmen. 

Elektrische radiator voordelen

 • Nemen weinig ruimte in beslag
 • Eenvoudige installatie
 • Een milieuvriendelijke manier van verwarmen
 • Geen leidingwerk nodig
 • Snel op de juiste temperatuur

In deze blog lees je meer over de voordelen.

Elektrische radiatoren merken

Cvtotaal biedt een assortiment elektrische radiatoren met verschillende merken, zoals Masterwatt, DRL en Vasco. Masterwatt radiatoren hebben een hoge prijs-kwaliteitsverhouding, de DRL E-comfort Klima serie heeft een functie waarmee je de radiator kan bedienen via Wifi. De Vasco E-panel maakt betrouwbare en gebruiksvriendelijke elektrische radiatoren. 

Elektrische convectoren

Elektrische convectoren zijn energiezuinig en kunnen snel een ruimte verwarmen. Een convector trekt via het binnenwerk koude lucht aan en brengt deze lucht verwarmd de ruimte in. Hierdoor kunnen convectoren sneller verwarmen en zijn ze energie zuiniger. Hiermee kun je efficiënt je thuiskantoor of slaapkamer verwarmen. 

De voordelen van elektrische convectoren

 • Snelle verwarming
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Geen leidingwerk nodig
 • Eenvoudige installatie
 • Onderhoudsvrij
 • Mogelijkheid tot bediening met smartphone

Lees meer over elektrische convectoren in deze blog.

Elektrische convectoren merken

Cvtotaal biedt een assortiment aan van top A-merken. Bosch en Masterwatt zijn zuinig in gebruik en gaan lang mee.

Infraroodpanelen

Infraroodverwarming is ideaal om het energieverbruik in jouw woning te verminderen. In vergelijking met traditionele verwarming, kun je gemiddeld 7% per graad besparen. Infraroodpanelen kun je ophangen aan de muur, het plafond of neerzetten op de grond. De panelen geven stralingswarmte af aan een specifieke plek in de ruimte. Als je je in deze stralingswarmte bevindt, voel dit erg comfortabel, terwijl de luchttemperatuur om je heen lager is.

De voordelen van infraroodpanelen

 • Doordat ze dun zijn, zijn ze goed te combineren in ieder interieur
 • Goede optie voor bijverwarming of gerichte verwarming
 • Geen warmte verspild aan plekken die niet verwarmd hoeven te worden
 • Geluidloos

Lees meer over infraroodpnalen in een badkamer in deze blog.

Infraroodpanelen merken

Bij Cvtotaal kun je infraroodpanelen kopen van Alkari en Masterwatt. Masterwatt staat bekend om de mooie, strakke en slimme panelen. Alkaei is een degelijk en huiselijk merk dat ideaal is voor als je op zoek bent naar een kwalitatieve en betaalbare optie. 

Wat is het verschil tussen infraroodverwarming en elektrische verwarming?

Bij infraroodverwarming worden mensen en objecten door middel van stralingswarmte direct verwarmd. Dit is een goede oplossing voor als je kosten wilt besparen. Het verwarmt alleen specifieke plekken in een ruimte en niet de gehele ruimte.

Wanneer je het liefst de gehele ruimte verwarmd wilt hebben,dan is een elektrische radiator of convector ideaal. Beide verwarmingssystemen geven warmte aan de omringende lucht in de ruimte. Lees meer over het verschil, de voordelen en nadelen in onze blog.

Vermogen berekenen

Heb je geen idee hoeveel vermogen (capaciteit) je nodig hebt om je ruimte goed te verwarmen? Gebruik dan onze radiator rekenhulp. Je kunt je resultaat makkelijk opslaan en direct op zoek gaan naar de juiste radiator(en). Deze rekentool is niet geschikt voor de berekening bij lage temperatuurverwarming.

Meer weten?

Wil je graag advies of meer informatie over elektrische radiatoren of infraroodpanelen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder!