WTW units

WTW Unit

Een WTW unit, afkorting voor warmterugwin installatie, is een duurzaam ventilatiesysteem waarbij een warmtewisselaar de warmte van de binnenlucht gebruikt om koude buitenlucht te verwarmen voordat het je huis ingeblazen wordt. Het resultaat is dat de lucht binnen minder sterk verwarmd hoeft te worden door je CV-ketel of andere verwarmingsbron. De populairste WTW units zijn van Stork, Itho Daalderop en Brink. Let naast de prijs ook op de energiebesparing voordat je een nieuwe WTW unit besluit te kopen.

Artikelen 1 tot 10 van 50 in totaal

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artikelen 1 tot 10 van 50 in totaal

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Werking: Centrale of Decentrale WTW unit?

Centrale WTW units worden vaak op zolder geplaatst en zijn aangesloten op een buizenstelsel die lucht afzuigen uit bepaalde ruimtes en aan andere ruimtes voorverwarmde lucht aan- toevoeren. Hiervoor zijn 2 verschillende kanalen nodig, namelijk; een voor de afvoer van oude verwarmde lucht en een voor de toevoer van nieuwe verse lucht.

Decentrale WTW units zijn nieuwe units waarbij je niet speciaal een buizenstelsel hoeft te installeren. Het zijn units die één bepaald vertrek kunnen ventileren, wil je meerdere vertrekken ventileren zul je meerdere units moeten plaatsen. Bij nieuwbouwhuizen of renovatie zijn decentrale units erg interessant, echter zal voor de volledige ventilatie van een huis 1 decentrale WTW unit niet volstaan. Hierdoor is een centrale WTW in veel gevallen voordeliger dan een decentrale WTW.

WTW combineren met CV-ketel

Wens je je WTW unit te combineren met een CV-ketel dan adviseren wij vaak een Ferroli cv-ketel. Deze is namelijk voorbereid en goedgekeurd om met de meeste WTW units samen te werken. De Agpo optifor WTW unit combineren wij dan ook vaak met de deze cv-ketel. We hebben hiervoor een speciale aansluitset samengesteld om deze 2 toestel met elkaar te laten samenwerken.

Wanneer kun je het beste WTW unit vervangen?

Niemand houdt van teveel betalen, dus wil je weten welke WTW unit de beste keus is voor jouw specifieke woonsituatie. Onze adviseurs helpen je daar graag mee. Daarnaast bieden we de optie om de hele montage gelijk te regelen. Door scherpe afspraken met onze partners kunnen we dit voor de vaste lage prijs van €250,- realiseren.

To top
Onze klanten beoordelen CVtotaal met 8.6 uit 10 van 9333 stemmen via Feedback Company