Keuzehulp: vergelijk de beste zoneregeling systemen te koop in 2023| Cvtotaal

14 min leestijd
27265x gelezen
Keuzehulp: vergelijk de beste zoneregeling systemen te koop in 2023| Cvtotaal
Aankoopadvies

Er zijn verschillende merken zoals Honeywell, Tado, Nefit  in de markt van zoneregeling producten. Het is begrijpelijk dat je niet precies weet wat de verschillen zijn van deze merken en de zoneregeling producten die ze bieden. In dit artikel worden de belangrijkste kenmerken van de verschillende systemen behandeld, zodat je deze met elkaar kunt vergelijken.

De verschillende zoneregelingspakketten

Inmiddels ben je waarschijnlijk al bekend met zoneregeling en de voordelen hiervan, ben je dat niet? Dan raad ik je aan de voorgaande artikelen nog even door te nemen.

Honeywell Evohome Wi-Fi 4-zone radiator OpenTherm

De Honeywell Evohome Wi-Fi Opentherm thermostaat wordt in dit pakket standaard geleverd met vier radiatorknoppen. Het standaard pakket maakt het dus mogelijk om vier verschillende ruimtes afzonderlijk van elkaar te verwarmen, echter kunnen er uiteraard extra radiatorknoppen worden besteld.

Het is een zelflerende thermostaat, wat betekend dat deze de verwarmingsschema’s aanpast zodat er zo efficiënt mogelijk wordt verwarmd.

De thermostaat werkt volgens het aan/uit principe, wat wil zeggen dat de radiator (of cv-ketel wanneer alle ruimtes de juiste temperatuur hebben) wordt uitgeschakeld en pas weer aangaat als de temperatuur niet meer de gewenste is.

De thermostaat is eenvoudig te bedienen via de bijbehorende app, zo word jij in staat gesteld om altijd en overal je instellingen te wijzigen. Daarnaast heeft de thermostaat een mooie verlichte display en is het mogelijk om een vakantiefunctie in te stellen, zo hoef je niet alle verwarmingsschema’s aan te passen wanneer je op vakantie gaat.

Tado zoneregeling

Met Tado kun jij de verwarming in jouw woning in door middel van zones regelen. Met de starterkit van Tado in combinatie met de slimme radiatorknoppen kun je de ruimte per ruimte apart regelen. Je kunt bijvoorbeeld de woonruimte en de slaapkamer apart van elkaar regelen. Op deze manier kan je eenvoudig je gasverbruik verminderen, omdat bij het aanzetten van de thermostaat de cv-ketel niet meer alle ruimtes verwarmd maar enkel de ruimtes die jij wilt. 

Je kunt de producten van Tado op verschillende manieren bedienen. Je kunt de zoneregeling van Tado handmatig bedienen, maar ook via Tado App en zelfs met Amazon Alexa, Google Assistant of Apple HomeKit. 

Nefit/Bosch EasyControl set

De Nefit/Bosch EasyControl set wordt standaard geleverd met drie radiatorknoppen en is dus geschikt voor het afzonderlijk verwarmen van drie verschillende ruimtes.

De set is standaard geschikt voor EMS-toestellen, maar kan met de EasyControl Adapter ook worden aangesloten op oudere toestellen. Dit omdat ook aan/uit en OpenTherm toestellen van andere merken en stadsverwarming.

De EasyControl set bevat een zelflerende thermostaat, welke zich automatisch aan je levensritme aanpast. Maar ook wanneer deze nog niet genoeg informatie heeft om de verwarmingsschema’s zo optimaal mogelijk aan te passen aan je levensritme begint het besparen al, door de Home/Away functie. Deze functie detecteert of je thuis bent en past de verwarming hier op aan.

Het zoneregelingspakket van Nefit is gemakkelijk in gebruik te nemen, door eenvoudige bediening via een app. Daarnaast heeft de display van de slimme thermostaat een smaakvol en overzichtelijk ontwerp. De automatische Wi-Fi verbinding maakt het zelfs mogelijk om de thermostaat weersafhankelijk te bedienen door weersinformatie te verkrijgen van het internet.

Zoneregeling door Cvtotaal

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel meer duidelijk hebt over welk zoneregelingssysteem het meest geschikt is voor jou. Wanneer je nog vragen hebt kun je contact op nemen. Eenvoudige vragen kun je, tijdens kantooruren, uiteraard ook stellen via onze handige live-chat.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden over blogs en nieuws van Cvtotaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Producten die aansluiten

Evohome opentherm
327,-
Honeywell zoneverwarming set met eindcontact
197,-
Honeywell Home draadloze RF-module OpenTherm
125,-
Honeywell Home evohome slimme thermostaatknop incl. montage adapters
88,-
Honeywell Home evohome zone thermostaat aan/uit
93,-

Subtotaal van uw bestelling

Bekijk winkelwagen