LET OP: Uw bestelling kan langer onderweg zijn door de aangescherpte COVID19 maatregelen. Informatie over levering>>

Radiator vervangen

Radiatoren vervangen

Zijn uw radiatoren toe aan vervanging? Bestel hier de nieuwe modellen eenvoudig en snel online bij CVtotaal. We bieden een breed assortiment radiotoren, een hoge kwaliteit en natuurlijk een scherpe prijs. Al onze radiatoren voldoen aan de Europese kwaliteitsnormen. Het vervangen van radiatoren is niet een klus die ieder jaar plaats vindt, dus we begrijpen het natuurlijk heel goed wanneer u het lastig vindt om in te schatten welke materialen u nodig heeft. Want naast de radiator is het verstandig of soms zelfs noodzakelijk om een radiatorkraan, thermostaatkraan of voetventiel te vervangen. Er zijn daarbij tal van opties, want de leidingen kunnen vanaf de zijkant komen, maar het kan ook zijn dat de leidingen in uw situatie vanaf boven of juist uit de vloer komen. Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste aansluitmaterialen, kijk dan eens op de volgende pagina naar onze instructievideo's. Wilt u liever in contact komen met één van onze mederwerkers, dan willen we u vragen uw vraag te stellen via het contactformulier.

Wanneer u de radiator gaat vervangen moet u rekening houden met een aantal dingen, namelijk de volgende:

  • Wanneer u de radiator wilt vervangen door een radiator met dezelfde afmetingen, hoeft u alleen de radiatorkraan en het voetventiel te sluiten, de radiator af te tappen, de koppelingen los te draaien en de nieuwe radiator te monteren. Vervolgens draait u de kraan en het voetventiel open en ontlucht u de radiator.
  • Gaat u een radiator vervangen omdat u meer verwarmingscapaciteit wilt, maar u bent zelf niet heel erg handig? Dan is het verstandig om een langere radiator te nemen. U kunt dan vervolgende de stappen uit het vorige voorbeeld handteren. Deze stappen blijven namelijk hetzelfde. 
  • Is een langere radiator niet mogelijk dan kunt u ook kiezen voor een dikkere radiator. Indien dit het geval is, dan komt de radiator aansluiting verder van de wand en dient u het leidingwerk enigszins aan te passen. Daarvoor zult u de gehele cv installatie leeg moeten laten lopen en kunt u vervolgens het leidingwerk aanpassen. De radiator vervangen op deze manier vergt dan meer aandacht en kennis.
  • Naast een dikkere radiator kunt u ook kiezen voor een hogere radiator voor meer verwarmingscapaciteit. Dan dient u er rekening mee te houden dat er altijd 10cm ruimte aan de onderkant en 15cm aan de bovenkant moet overblijven. Dit omdat er voldoende luchtcirculatie moet zijn. Anders zal het vermogen sterk afnemen. Ook hier vergt het meer aandacht en kennis bij de installatie.

Duurzaam verwarmen

Voorheen werd de watertemperatuur (aanvoer temperatuur) van de cv-ketel tot 90 graden celcius gebracht. Echter worden de nieuwe hr-ketels nu met een standaard aanvoer temperatuur van 75 graden celcius geleverd. Dit betekend dat een radiator minder warmte zal afgeven dan voorheen, omdat deze minder heet water aangevoerd krijgt. Een lagere aanvoertemperatuur en dus afgifte, kan er toe leiden dat u voor een ruimte nu een grotere radiator nodig hebt. Houd daar dus rekening mee bij de keuze voor een nieuwe radiator. 


Let op!!! De wattage op onze site wordt bij 90 graden aangegeven. Indien u een aanvoertemperatuur van 75 graden gebruikt dan geeft de radiator +/- 25 % minder vermogen

Bekijk hieronder direct ons assortiment en bestel uw nieuwe radiatoren direct online. Meer weten of de radiatoren? Lees verder

Vrijblijvend contact opnemen met CVtotaal.nl

Indien uw vraag met betrekking tot het vervangen van uw radiator niet is beantwoord, willen we u verwijzen naar onze contactformulier. Door deze volledig in te vullen met eventueel afbeeldingen erbij, kunnen we u (op werkdagen) binnen 24 uur voorzien van een antwoord.