Radiator vervangen

Wanneer je jouw radiator(en) gaat vervangen, moet je aan een aantal dingen denken. Waaraan? Dat lees je hieronder.

Radiatoren vervangen doet men steeds vaker. Vroeger schilderde men oude radiatoren over, omdat nieuwe erg kostbaar waren. Inmiddels zijn radiatoren goedkoper geworden door de massaproductie. Daardoor loont het lang niet altijd meer om radiatoren te verven. Ben je dus op zoek naar radiatoren in een andere RAL-kleur (dus niet de standaard RAL9010 of RAL9016 kleur), neem dan hier eens een kijkje. Wanneer je jouw radiator wilt gaan vervangen door exact een radiator van dezelfde afmeting, hoef je alleen de radiatorkraan en het voetventiel te sluiten, de radiator af te tappen, de koppelingen los te draaien en de nieuwe radiator te monteren. Vervolgens draai je de kraan en het voetventiel open en ontlucht je de radiator.

Meer verwarmingscapaciteit bij het radiatoren vervangen?

Wens je meer verwarmingscapaciteit bij het radiatoren vervangen, maar ben je niet heel erg handig? Dan is het verstandig om een langere radiator te nemen. Je kan dan bovenstaande procedure handhaven. Kies je voor een dikkere radiator omdat een grotere gewoonweg niet past? Dan komt de radiator aansluiting verder van de want en dien je het leidingwerk enigszins aan te passen. Je zal dan de gehele cv installatie leeg moeten laten lopen en kunt vervolgens het leidingwerk aanpassen. De radiator vervangen vergt dan meer aandacht en kennis. Kies je voor een hogere radiator? Dan dien je er rekening mee te houden dat er altijd 10cm ruimte aan de onderkant en 15cm aan de bovenkant moet overblijven. Dit omdat er voldoende luchtcirculatie moet zijn. Anders zal het vermogen sterk afnemen wanneer je minder ruimte accepteert bij het radiatoren vervangen.

Vrijblijvend contact opnemen met CVtotaal.nl

Indien jouw categorie hier niet tussen staat of je vraag m.b.t. het vervangen van jouw radiator niet beantwoord wordt op de pagina's van de categorieën, kan je je vraag per e-mail stellen. Wij zullen jouw vraag dan zo snel mogelijk proberen te beantwoorden en indien nodig de vraag met bijbehorend antwoord aan de hulppagina's toevoegen.